Επιφυλακτικές οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ για τις πραγματικές διαθέσεις της Βόρειας Κορέας

Επιφυλακτικές οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ για τις πραγματικές διαθέσεις της Βόρειας Κορέας

«Η Ουάσινγκτον θα πρέπει να "μάθει περισσότερα" για την προθυμία της Βόρειας Κορέας να προχωρήσει σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την αποπυρηνικοποίησή της» σημείωσε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών

Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών Νταν Κόουτς προειδοποίησε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον θα πρέπει να "μάθει περισσότερα" προτού προβεί σε κάποια εκτίμηση για την προθυμία της Βόρειας Κορέας να προχωρήσει σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την αποπυρηνικοποίησή της.

"Η ελπίδα ανθίζει πάντα αλλά πρέπει να μάθουμε πολλά περισσότερα για αυτές τις συνομιλίες. Και θα το κάνουμε. Και η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών θα συνεχίσει να συλλέγει και να αποτιμά ό,τι μπορεί σχετικά με την κατάσταση στη Βόρεια Κορέα. Γνωρίζω ότι θα συνεχίσουμε να μιλάμε για το θέμα αυτό" είπε ο Κόουτς στην κατάθεσή του στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας που συνεδρίαζε με θέμα τις παγκόσμιες απειλές.

Νωρίτερα σήμερα η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι η Πιονγκγιάνγκ είναι πρόθυμη να συνομιλήσει με τις ΗΠΑ για το θέμα της αποπυρηνικοποίησης και ότι θα αναστείλει τις πυρηνικές δοκιμές της όσο είναι σε εξέλιξη αυτές οι συνομιλίες.

Ο διευθυντής της αμερικανικής Υπηρεσίας Στρατιωτικών Πληροφοριών, αντιστράτηγος Ρόμπερτ Άσλεϊ είπε στην ίδια επιτροπή ότι δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία και θέλει να μάθει περισσότερα για την πρόταση της Βόρειας Κορέας. "Αυτή τη στιγμή δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία σας" είπε απαντώντας σε ερώτηση ενός γερουσιαστή. "Θα δούμε πώς θα καταλήξει" το ζήτημα, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

brexit1

Θα φύγει τελικά η Βρετανία από την ΕΕ; Πόσο πιθανό είναι να παραιτηθεί η Μέι; Δείτε τα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων αλλά και τις εκτιμήσεις για την επόμενη μέρα - Σήμερα συζητείται η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης

14