Ανάμιξη ΗΠΑ στις ρωσικές εκλογές με στόχο τον Πούτιν καταγγέλλει η Μόσχα

Ανάμιξη ΗΠΑ στις ρωσικές εκλογές με στόχο τον Πούτιν καταγγέλλει η Μόσχα

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρει πως διαθέτει στοιχεία ότι η Ουάσινγκτον ανακατεύεται στα... χωράφια της Μόσχας, με στόχο να καταστρέψει τον Βλαντιμίρ Πούτιν


Ανάμιξη ΗΠΑ στις ρωσικές εκλογές με στόχο τον Πούτιν καταγγέλλει η Μόσχα
Τώρα ήρθε η σειρά της Μόσχας να κατηγορήσει τις ΗΠΑ για εμπλοκή στην εκλογική διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαρτίου.

Ενόψει των προεδρικών εκλογών, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε στο Reuters πως διαθέτει στοιχεία ότι η Ουάσινγκτον ανακατεύεται στα... χωράφια της Μόσχας, σε μία προσπάθεια να σπείρει το χάος λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.  

Για τον Ριαμπκόφ, η αμερικανική κυβέρνηση έχει στόχο με τον τρόπο αυτό να καταστρέψει τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κλείσιμο
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας τόνισε επίσης πως οι ΗΠΑ προσπάθησαν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα του πριν από τις εκλογές. .Ωστόσο, ο έμπιστος υπουργός του Πούτιν δεν δημοσιοποίησε αποδείξεις που να στηρίζουν τις κατηγορίες του,όπως υπογράμμισε το Reuters. Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι ο πρόεδρος Πούτιν θα κάνει... περίπατο, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι η Μόσχα έχει αποδείξεις ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να παρέμβουν στην εκλογική διαδικασία βάζοντας τρικλοποδιά στον Πούτιν ο οποίος βάζει πλώρη για τέταρτη προεδρική θητεία.  

Αν και ο τσάρος της Ρωσίας δεν έχει κάποιον ισχυρό πολιτικό αντίπαλο, ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι που θα μπορούσε να σταθεί απέναντί του, μπαινοβγαίνει στη φυλακή, κατόπιν εντολής βεβαίως του Βλαντιμίρ Πούτιν.   

Περίπου 20 ημέρες μετά τις τελευταίες λεκτικές επιθέσεις των ΗΠΑ εναντίον των Ρώσων, ήρθε η σειρά της Μόσχας. Στα μέσα Φεβρουαρίου το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ενόρκων των ΗΠΑ παρέπεμψε 13 Ρώσους υπηκόους και τρεις ρωσικές εταιρείες- με την κατηγορία της ανάμιξης στις αμερικανικές εκλογές και τις πολιτικές διαδικασίες. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης