Βέλγιο: Οκτώ συλλήψεις στο Μόλενμπεκ στο πλαίσιο υπόθεσης τρομοκρατίας

Βέλγιο: Οκτώ συλλήψεις στο Μόλενμπεκ στο πλαίσιο υπόθεσης τρομοκρατίας

Οι συλλήψεις έγιναν μετά από σειρά ερευνών – Οι ερευνητές είχαν υποψίες ότι ετοιμαζόταν επίθεση – Η εισαγγελία διευκρίνισε ότι η υπόθεση είναι διαφορετική από αυτές που αφορούν στις επιθέσεις σε Παρίσι και Λονδίνο 

Στη σύλληψη οκτώ ατόμων προχώρησαν χθες οι βελγικές αρχές, έπειτα από σειρά ερευνών που διατάθηκαν από δικαστή που έχει αναλάβει μια υπόθεση τρομοκρατίας. Οι συλλήψεις έγιναν στη συνοικία του Μόλενμπεκ, στις Βρυξέλλες, σημείο που στο παρελθόν διαπιστώθηκε ότι έμεναν τρομοκράτες. 

Οι ερευνητές είχαν υποψίες ότι προετοιμαζόταν επίθεση, υπογράμμισε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην έρευνα, επιβεβαιώνοντας πληροφορία της βελγικής εφημερίδας La Derniere Heure (DH).

Η βελγική εισαγγελία δεν έδωσε καμιά διευκρίνιση για τις ενδείξεις και τις υποψίες που οδήγησαν στις συλλήψεις.

Δεν σχετίζεται με τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες

«Η υπόθεση αυτή είναι απολύτως χωριστή από τις υποθέσεις που αφορούν τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι ή της 22ας Μαρτίου 2016 στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών», διευκρίνισε ωστόσο.

Ο ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση πρόκειται να αποφανθεί σχετικά με την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος των οκτώ υπόπτων καθώς και για την προφυλάκισή τους.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Κάνατε εν γνώσει σας

το Μόλενμπεκ όπως και όλη την Ευρώπη έναν τεράστιο βόθρο και τώρα ζείτε διαρκώς μέσα στο φόβο. Τι όφελος είπαμε ότι έχετε απο το βόθρο; Α ξέχασα ,ο βόθρος ξεκοκαλίζει όλα τα επιδόματα ,οπότε τεράστιο κέρδος για την Ευρώπη ,χαλάλι ο φόβος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20571660

Οι Συντηρητικοί «αντάρτες» προσφέρουν σωσίβιο στην πρωθυπουργό - Βουλευτές καταρτίζουν πρόταση για αναβολή της διαδικασίας αποχώρησης του Λονδίνου από την ΕΕ - Υπάρχει χρόνος για διαπραγματεύσεις λέει το Βερολίνο - Σφοδρή επίθεση από Κόρμπιν