Σε... αποσύνθεση οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις σύμφωνα με επίσημη έκθεση

Σε... αποσύνθεση οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις σύμφωνα με επίσημη έκθεση

Υποβρύχια με βλάβες, τεχνικά προβλήματα στα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα, ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, εμπνέουν ανησυχία σε Γερμανία και ΝΑΤΟ

Υποβρύχια με βλάβες, τεχνικά προβλήματα στα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα, ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα: κοινοβουλευτική έκθεση, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων.

Οι ελλείψεις της Bundeswehr (οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις) σε εξοπλισμό και σε προσωπικό, σε σχέση με τις αυξανόμενες αποστολές που της ανατίθενται στο εξωτερικό, είναι γνωστές από καιρό.

Όμως η κυβέρνηση της Άγγελα Μέρκελ είχε υποσχεθεί να τις θεραπεύσει αυξάνοντας τον προϋπολογισμό.

Όμως «αντί να βελτιωθεί, η ικανότητα δραστηριοποίησης των ενόπλων δυνάμεων μάλλον υποβαθμίσθηκε ακόμη περισσότερο», υπογραμμίζει στην έκθεσή του ο εισηγητής της γερμανικής κάτω βουλής για τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις Χανς-Πέτερ Μπάρτελς. 

Ο ίδιος διαπιστώνει «πως επιμένουν οι μεγάλες ελλείψεις τόσο σε όρους προσωπικού όσο και σε υλικό σε όλους τους κλάδους της Bundeswehr».

Τα παραδείγματα που δίνει είναι ικανά να προκαλέσουν ανησυχία στην κυβέρνηση, αλλά και στους συμμάχους της Γερμανίας στους κόλπους του ΝΑΤΟ ή στις χώρες εταίρους της Γερμανίας σε διεθνείς αποστολές.

Στα τέλη του 2017, τα έξι υποβρύχια, που διαθέτει η Γερμανία, βρίσκονταν όλα στο ναυπηγείο για τεχνικό πρόβλημα. Η Πολεμική Αεροπορία, από την πλευρά της, γνώρισε πρόσφατα περιόδους κατά τις οποίες κανένα από τα 14 Airbus A400M στρατιωτικά μεταγωγικά αεροπλάνα της δεν ήταν σε θέση να πετάξει, και πάλι λόγω τεχνικών ελλείψεων.

Ακόμη και οι υπεύθυνοι των μοιρών των πιο εξελιγμένων αεροσκαφών της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας, των καταδιωκτικών Eurofighter και Tornado, των ελικοπτέρων Tigre, CH-53 ή NH-90, διαμαρτύρονται ότι δεν μπορούν να εκπαιδεύσουν επαρκώς τα πληρώματα επειδή τα αεροσκάφη είναι υπερβολικά συχνά καθηλωμένα στο έδαφος λόγω μηχανικών βλαβών, αναφέρεται στην έκθεση.

Όσο για το Πολεμικό Ναυτικό, αν και η απόσυρση παλαιών πλοίων πραγματοποιείται βάσει του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, η άφιξη νέων σύγχρονων σκαφών καθυστερεί συστηματικά. «Η έλλειψη ανταλλακτικών πλήττει τόσο τον στρατό ξηράς όσο και την Πολεμική Αεροπορία» ή το Πολεμικό Ναυτικό, αναφέρεται στην έκθεση.

Μετά τις περικοπές στον στρατιωτικό προϋπολογισμό της Γερμανίας στο διάστημα μετά την επανένωση της χώρας το 1990 και το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονταν τακτικά αντιμέτωπες με προβλήματα εξαιτίας απηρχαιωμένου εξοπλισμού.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πέρυσι ότι θέλει να σταματήσει αυτή την τάση: η Bundeswehr θα καταγράψει μέσα στα 7 επόμενα χρόνια την πρώτη αύξηση του δυναμικού της από το 1990, καθώς και περισσότερες επενδύσεις.

Όμως έως τώρα «δεν υπάρχει ακόμη κάτι που να συμπληρώνει πραγματικά» τους στρατιωτικούς προϋπολογισμούς, υπογραμμίζεται στην έκθεση.

ΣΧΟΛΙΑ (9)

haris

Και θα τα στείλουν σε εμάς όπως πάντα!!!!!!

@nasso

Αυτό θα αλλάξει. Ο Τραμπ θα πει της μαντάμ Μέρκελ να πλερώσει αλλιώς θα μειώσει τις Γερμανικές εισαγωγές στις ΗΠΑ. Η αυτοκινητοβιομηχανία τους και μόνο πουλάει στις ΗΠΑ όσα πουλάει στον υπόλοιπο κόσμο ετησίως.

Χ

Ας είναι καλά ο αμερικανικός στρατός στις Γερμανικές βάσεις. Δε χρειάζονται δικές τους δυνάμεις. Πληρώνουν οι μακακες

Allianz

Γρήγορα νά τούς πουλήσουμε τήν τεχνογνωσία μας!!!!!!Τώρα πού εχουμε Απόκρηες ομως.

ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ

Αυτοί άμα κάνουν στρατό εκτός από οικονομικό θα κάνουν και στρατιωτικό πόλεμο !!!!

Leon Degrelle

Σύντομα που θα γίνει το μπαμ να δω ποιος θα τρέξει να σας σώσει από τα μογγόλια.

Προφήτης

Δεν χρειάζονται στρατό τον πόλεμο τον κάνουνε με το ευρώ

naso

Πρόβλημα τους όμως πρόβλημα και για τους έλληνες που για κάποιο περίεργο παρανοϊκό λόγο αγοράζουν τα σκουπίδια τους. Φαντάζομαι τελευταία όλοι είδαν παντού στο ίντερνετ τα κατεστραμμένα Λέοπαρντ τανκς στον πόλεμο των Τούρκων στην Συρία. Βέβαια από την άλλη οι γερμανοί αρνούνται να πληρώσουν για την προστασία που τους παρέχει η Αμερική και δεν θέλουν και να πληρώσουν για πανευρωπαϊκές ένοπλες δυνάμεις σύμφωνα με την συνηθισμένη παρανοϊκή τσιγκουνιά της τακτικής τους με την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο αλλά έλα ντε που δεν γίνετε έτσι και δεν δουλεύει έτσι το πράγμα!

Underdog

Είδες εσύ κάπου ότι τα γερμανικά άρματα μάχης δεν καταστρέφονται. Θα μας τρελλανετε. Όλα τα άρματα καταστρέφονται. Γερμανικά,Ρωσικά,Αμερικανικά .κ.λ.π. Έλεος!Αυτό δεν τα καθιστά σκουπίδια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

retzep-tagyip-erdogan

Όργιο φημών ότι ο Ερντογάν έχει πεθάνει - Στο twitter χρήστες από Ελλάδα και Εξωτερικό υποδέχτηκαν τις ανυπόστατες φήμες με ποικίλα σχόλια  - Στα πρώτα σε δημοφιλία χάσταγκ,  #erdogandead  - #erdogandied - #ErdoganOut - #erdoganheartattack

boris_johnson_art

Συγκέντρωσε υπερδιπλάσιους ψήφους από τον αντίπαλό του, Τζέρεμι Χαντ - «Θα προχωρήσουμε με το Brexit, θα ενώσουμε τη χώρα, θα κερδίσουμε τον Κόρμπιν» το μήνυμά του - Αύριο θα λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης - Τα κατορθώματα και οι... γκάφες του σκληρού υποστηρικτή του Brexit, που θα οδηγήσει την χώρα του εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης

31