Βίντεο: Η τρομακτική στιγμή που κινητήρας αεροσκάφους αρχίζει να... διαλύεται στον αέρα!

Βίντεο: Η τρομακτική στιγμή που κινητήρας αεροσκάφους αρχίζει να... διαλύεται στον αέρα!

Το αεροσκάφος της United Airlines πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στη Χονολουλού

Την τρομακτική στιγμή που ο κινητήρας του αεροσκάφους με το οποίο ταξίδευε άρχισε να... διαλύεται στον αέρα κατάγραψε ένας από τους επιβάτες της πτήσης UA1175, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Σαν Φρανσίσκο-Χαβάη.

Το Boeing 777 της United Airlines «ήθελε» περίπου 35 λεπτά για να φτάσει στον προορισμό του, όταν ξαφνικά ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος. Έντρομοι, οι επιβάτες κοίταξαν από τα παράθυρά τους και είδαν τμήματα του κινητήρα του αεροσκάφους να αποκολλούνται και να «φεύγουν» στον αέρα.Αμέσως οι κυβερνήτες του αεροσκάφους έστειλαν σήμα κινδύνου στο κέντρο ελέγχου, από το οποίο τους δόθηκε εντολή να προβούν σε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Χονολουλού.Στις φωτογραφίες και τα βίντεο που τράβηξαν επιβάτες και κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, το ατρακτίδιο (κάλυμμα) εμφανίζεται να έχει ξεκολλήσει από τον κινητήρα, ο οποίος είναι πλήρως εκτεθειμένος.Αρκετοί από τους επιβάτες χαρακτήρισαν ιδιαίτερα τρομακτική την εμπειρία τους, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το πλήρωμα φέρθηκε με άψογο επαγγελματισμό. Υπήρχαν πάντως και κάποιοι που είδαν την... αστεία πλευρά της υπόθεσης, όπως ένας επιβάτης που τουίταρε φωτογραφίες του διαλυμένου κινητήρα με αστείες λεζάντες όπως... «Αυτό δεν το έγραφε το φυλλάδιο ασφαλείας».

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Aerosinodos

Όλες η γυναίκες πάντως το κατά ευχαριστήθηκαν με τις δονήσεις, ορισμένες έφτασαν μέχρι τον οργασμό η άτιμες

Geοrge

Ένα ΤESLΑ ποτέ δεν θα το πάθαινε αυτό! Κι αυτοί που λένε ότι σκορπάνε οι προφυλακτήρες, τα χερούλια και κρέμονται οι καθρέφτες είναι κακεντρεχείς και άσχετοι!

ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ

Μόνο το καπάκι έφυγε, ο κινητήρας δεν είχε πρόβλημα. Οι ειδήσεις αυτές είναι νέα της γαλοπούλας

Φωστήρα μου εσύ και παντογνώστη

Τις δονήσεις του κινητήρα μάλλον τις αγνόησες. Να σε έβλεπα εσένα σε τέτοιο αεροπλάνο πάνω από τον Ειρηνικό...

@χαϊβάνι

Οι δονήσεις προήλθαν αφότου έφυγε το καπάκι και έχασε την αεροδυναμική του ο κινητήρας. Εσωτερικά δεν είχε πρόβλημα

ioannis

Επειδή μάλλον δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι και μιας και έχει συμβεί αεροπορικό δυστύχημα από αποκόλληση κινητήρα στην απογείωση ας είμαστε κάπως συγκρατημένοι στο σχολιασμό.

lefteris

Αν ό κινητήρας έχει προδιαγραφές ασφαλούς λειτουργίας καί χωρίς τά αεροδυναμικά καλύμματα του, ακόμη καί στήν μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα πτήσης τότε ναί, είναι υπερβολές. Αλλά μπορεί νά υποθέσει κάποιος, πώς όπως τό σύστημα προσγείωσης δέν μπορεί νά εκταθεί πέρα από κάποια ταχύτητα, έτσι καί τά εξωτερικά εξαρτήματα τού κινητήρα δέν είναι βέβαιο άν αντέχουν σέ κάθε είδος αεροδυναμικής πίεσης.

Σαμολαδας

Και αν το καπάκι το ρούφηξε ο κινητήρας και ανατιναχθεί. Οι κανόνες αεροπλοίας συνιστούν επιστροφή στο αεροδρόμιο για έλεγχο και αυτό έκανε ο κυβερνητης

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης