Ο Τραμπ απειλεί την Κίνα με οικονομικές κυρώσεις

Ο Τραμπ απειλεί την Κίνα με οικονομικές κυρώσεις

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι οι αμερικανικές βιομηχανίες του τομέα του χάλυβα και του αλουμίνιου «αποδεκατίστηκαν» από το κινεζικό ντάμπινγκ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι ανοιχτή η πιθανότητα επιβολής τελωνειακών κυρώσεων

Ο Τραμπ απειλεί την Κίνα με οικονομικές κυρώσεις
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
επανέλαβε σήμερα την πρόθεσή του να επιβάλει αντίποινα στον εμπορικό τομέα, στοχεύοντας την Κίνα και τη Νότια Κορέα, απειλώντας με κυρώσεις το Πεκίνο και υπερασπιζόμενος την αναθεώρηση της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Ουάσινγκτον και Σεούλ.

Ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπορ Ρος υπέβαλε τον Ιανουάριο την έκθεσή του που αφορούσε τις υποτιθέμενες αθέμιτες επιδοτήσεις στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμίνιου από την Κίνα. Διευκρίνισε τότε ότι ο πρόεδρος έχει στη διάθεσή του 90 ημέρες για να αποφασίσει την επιβολή κυρώσεων, χωρίς όμως να αποκαλύψει ποια ήταν τα συμπεράσματα της έρευνας που διεξήγαγαν οι υπηρεσίες του υπουργείου.

Κλείσιμο
Μιλώντας στους δημοσιογράφους σήμερα ο Τραμπ είπε ότι οι αμερικανικές βιομηχανίες του τομέα του χάλυβα και του αλουμίνιου "αποδεκατίστηκαν" από το κινεζικό ντάμπινγκ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι ανοιχτή η πιθανότητα επιβολής τελωνειακών κυρώσεων.

Απομένουν ακόμη δύο μήνες μέχρι να διευκρινίσει ο Τραμπ το είδος των κυρώσεων, με βάση τα συμπεράσματα του υπουργείου Εμπορίου.

Όσον αφορά τη Νότια Κορέα, ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε "καταστροφική" την εμπορική συμφωνία KORUS που υπέγραψαν οι δύο χώρες το 2012. Τον περασμένο Ιούλιο είχε αποφασίσει να την επαναδιαπραγματευτεί, θεωρώντας ότι είναι δυσμενής για τα αμερικανικά εμπορικά συμφέροντα. Και αυτό γιατί οι ΗΠΑ
εξάγουν λιγότερα προϊόντα στη Νότια Κορέα αφότου τέθηκε εν ισχύ η συμφωνία.

Το 2017 η Νότια Κορέα ήταν ο έκτος σε μέγεθος εμπορικός εταίρος των ΗΠΑ, μπροστά από τη Βρετανία και τη Γαλλία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης