Καμπότζη: Απελάθηκαν τουρίστες που φυλακίστηκαν για «πορνογραφικό» πάρτι

Καμπότζη: Απελάθηκαν τουρίστες που φυλακίστηκαν για «πορνογραφικό» πάρτι

Οι αρχές της Καμπότζης απέλασαν 7 από τους 10 τουρίστες που είχαν μπει φυλακή στο τέλος Ιανουαρίου – Κατηγορούνται ότι «τραγουδούσαν και χόρευαν πορνογραφικά» σε βίλα στο Siem Reap – Βγήκαν με εγγύηση και τους έδωσαν τα διαβατήρια

Εκτός φυλακής -και για την ακρίβεια, εκτός Καμπότζης- βρίσκονται επτά από τους δέκα ξένους, που είχαν συλληφθεί για «πορνογραφικό» πάρτι, ενώ οι τρεις υπόλοιποι παραμένουν στη φυλακή. 

Πρόκειται για τέσσερις Βρετανούς, έναν Νεοζηλανδό και δύο Καναδούς, ενώ στη φυλακή παραμένουν ένας ακόμη Βρετανός, ένας Ολλανδός κι ένας νορβηγικής υπηκοότητας, αναφέρουν δικαστικές πηγές. 

Η αστυνομία είχε κατηγορήσει τους συλληφθέντες επειδή «τραγουδούσαν και χόρευαν με πορνογραφικό τρόπο» σε ένα πάρτι που έγινε σε ιδιωτική βίλα στο Σίεμ Ριπ, σημείο από το οποίο ξεκινά το ταξίδι προς το διάσημο ναό Άνγκορ Βατ της Καμπότζης. 

Αντιμέτωποι με φυλάκιση 1 έτους

Το δικαστήριο τους άσκησε ποινικές διώξεις για παραγωγή πορνογραφικών φωτογραφιών και υλικού, ενώ ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι οι διοργανωτές κυκλοφόρησαν άσεμνες εικόνες στο διαδίκτυο για να προωθήσουν το πάρτι. 

Οι συλληφθέντες, πέντε Βρετανοί, δύο Καναδοί, ένας Νορβηγός, κι ένας Νεοζηλανδός αντιμετώπιζαν ποινή φυλάκισης ενός έτους. Όμως, ο δικηγόρος τους κατάφερε να βγάλει με εγγύηση επτά απ' αυτούς, υποστηρίζοντας ότι δεν διοργάνωσαν το πάρτι. 

Ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο αποφάσισε να τους απελάσει από τη χώρα, ως μέρος της απόφασης για την εγγύηση, παρότι οι κατηγορίες εις βάρος τους δεν έχουν αποσυρθεί επισήμως. Οι αρχές τους επέστρεψαν τα διαβατήριά τους και έφυγαν από τη χώρα. 

Στη φυλακή παραμένουν οι υπόλοιποι 

Ο δικηγόρος τους επιβεβαίωσε ότι έφυγαν από τη χώρα, όμως διευκρίνισε ότι δεν σκοπεύει να ζητήσει εγγύηση και για τους τρεις εναπομείναντες. 

Και οι 10 κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, λέγοντας ότι φορούσαν σέξι ρούχα, αλλά δεν ήταν γυμνοί και δεν γύριζαν πορνογραφικό υλικό. Μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία για τη δίκη. 
ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης