Πάβελ Γκρουντίνιν: Ποιος είναι ο «βασιλιάς της φράουλας» που θα αναμετρηθεί με τον Πούτιν

Πάβελ Γκρουντίνιν: Ποιος είναι ο «βασιλιάς της φράουλας» που θα αναμετρηθεί με τον Πούτιν

Αν και δε είναι μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος διαθέτει όλα τα «προσόντα» για να είναι υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές

Πάβελ Γκρουντίνιν: Ποιος είναι ο «βασιλιάς της φράουλας» που θα αναμετρηθεί με τον Πούτιν
Θα αναμετρηθεί με τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν και βάσει των δημοσκοπήσεων δεν αναμένεται να λάβει πάνω από 7% στις προεδρικές εκλογές, που θα διεξαχθούν στη Ρωσία στις 18 Μαρτίου.

Ο 57χρονος Πάβελ Γκρουντίνιν, που έχει το προσωνύμιο «βασιλιάς της φράουλας», εξαιτίας ενός αγροκτήματος με φρούτα που διαχειρίζεται σε προάστιο της Μόσχας είναι ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος, αν και δεν είναι εγγεγραμμένος στο κόμμα. Όμως, ο άνδρας με τα πλούσια γκρίζα μαλλιά, το μουστάκι και το πλατύ χαμόγελο, που επιλέχθηκε αντί για τον 73χρονο αρχηγό του κόμματος, Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, φαίνεται ότι διαθέτει όλα εκείνα τα «προσόντα» που απαιτείται να έχει ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Κλείσιμο


Η φάρμα που διαχειρίζεται από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 φέρει το όνομα «Σοβχόζ Λένιν» ενώ σε πρόσφατη σύνεντευξή του έπλεξε το εγκώμιο του Στάλιν λέγοντας ότι:
«Ο Ιωσήφ Στάλιν ήταν ο καλύτερος ηγέτης μας τα τελευταία εκατό χρόνια, βελτίωσε την οικονομία, την εκπαίδευση και επανέφερε τη χώρα μας μετά τον πόλεμο. Ναι, τα γκούλαγκ υπήρξαν, αλλά χάρη στον Στάλιν ο πατέρας μου έλαβε μόρφωση, είχε το διαμέρισμα του και ζούσε καλά. Ακόμη και αν πήρε μη αρεστές αποφάσεις, το αποτέλεσμα είναι που μετράει».

Το περασμένο έτος ο κύκλος εργασιών της εταιρείας που διευθύνει ο Γκρουντίνιν ανήλθε στα 4 δισ. ρούβλια (69 εκατ. δολάρια) και ο ίδιος δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Τα κέρδη μου τα τελευταία έξι χρόνια ήταν 157 εκατ. ρούβλια (2.7 εκατ. δολάρια), δεν κερδίζω και λίγα».



Πάντως, πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο «βασιλιάς της φράουλας» δεν θα «κλέψει» ψήφους από τον Πούτιν και προβλέπουν πως ο Ρώσος πρόεδρος, που κατεβαίνει ανεξάρτητος, θα κερδίσει με άνεση τις προεδρικές εκλογές.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης