Ένα τραγούδι για τις τρομοκρατικές επιθέσεις κέρδισε τον διαγωνισμό του Σαν Ρέμο

Ένα τραγούδι για τις τρομοκρατικές επιθέσεις κέρδισε τον διαγωνισμό του Σαν Ρέμο

Με το κομμάτι τους Non Mi Avete Fatto Niente («Δεν μου έκανες τίποτα»), οι Ermal Meta και Fabrizio Moro κέρδισαν τον «χρίσμα» για να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στη Eurovision

Ένα τραγούδι για τις τρομοκρατικές επιθέσεις κέρδισε τον διαγωνισμό του Σαν Ρέμο
Ένα ντουέτο εξαιρετικά ταλαντούχων καλλιτεχνών, που τραγούδησε για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν αιματοκυλήσει την Ευρώπη, μάγεψε κοινό και κριτικούς στο διάσημο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, στη Ιταλία.

Οι στίχοι του τραγουδιού που αναδείχθηκε νικητής στον φετινό διαγωνισμό απείχαν πολύ από τα ερωτικά και ελαφριά κομμάτια που ακούγονται συνήθως στον εν λόγω διαγωνισμό. Για πρώτη φορά, ένα τραγούδι στο Σαν Ρέμο έθιξε μία από τις μεγαλύτερες απειλές για τις σύγχρονες κοινωνίες του 21ου αιώνα: Τη μάστιγα της τρομοκρατίας.

Στο τραγούδι που έγραψαν μαζί οι Ermal Meta και Fabrizio Moro, με τίτλο Non Mi Avete Fatto Niente («Δεν μου έκανες τίποτα») υπάρχουν σαφείς αναφορές στα χτυπήματα των τρομοκρατών σε Βαρκελώνη, Λονδίνο και Νίκαια.
Κλείσιμο

«Στο Λονδίνο βρέχει πάντα, αλλά σήμερα αυτό δεν πονάει. Ο ουρανός δεν κάνει υποχωρήσεις, ούτε καν για μια κηδεία», αναφέρουν οι στίχοι για την επίθεση στη βρετανική πρωτεύουσα που προκάλεσε πάνω από 12 θανάτους. Σειρά έχει η Βαρκελώνη όπου «ο ήλιος πάνω από τη Λα Ράμπλα» δεν είναι πια ο ίδιος μετά την επίθεση του περασμένου Αύγουστου.

Στη Νίκαια «η θάλασσα είναι κατακόκκινη από τις φωτιές και τη ντροπή» συνεχίζουν οι στίχοι, θυμίζοντας την πολύνεκρη τραγωδία με το όχημα που παρέσυρε δεκάδες ανθρώπους, στερώντας πάνω από 80 ζωές.

Όπως σχεδόν κάθε χρόνο, οι νικητές του Σαν Ρέμο, Ermal Meta και Fabrizio Moro, κέρδισαν μαζί με το πρώτο βραβείο και το χρίσμα για να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στη Eurovision, η οποία θα πραγματοποιηθεί φέτος στη Λισαβόνα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης