Ελβετία: Αίτημα δικαστικής συνδρομής από Ελλάδα και ΗΠΑ για την υπόθεση Novartis

Ελβετία: Αίτημα δικαστικής συνδρομής από Ελλάδα και ΗΠΑ για την υπόθεση Novartis

Ο εκπρόσωπος του ελβετικού υπουργείου Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε τη λήψη των δύο αιτημάτων - Τα δύο αιτήματα συνδέονται με έρευνες για τη Novartis και δωροδοκίες στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται η ελβετική φαρμακοβιομηχανία και Έλληνες γιατροί και δημόσιοι λειτουργοί

Ελβετία: Αίτημα δικαστικής συνδρομής από Ελλάδα και ΗΠΑ για την υπόθεση Novartis
Ελλάδα και ΗΠΑ έχουν υποβάλλει στην Ελβετία αίτημα δικαστικής συνδρομής, το οποίο αυτή τη στιγμή εξετάζεται, επισημαίνει η μεγάλης κυκλοφορίας ελβετική εφημερίδα Blick σε δημοσίευμά της με τίτλο «Ο ελβετικός κολοσσός φαρμάκων φέρεται να έχει δωροδοκήσει Έλληνες-Το FBI διεξάγει έρευνα κατά της Novartis».

Ο εκπρόσωπος του ελβετικού υπουργείου Δικαιοσύνης Φόλκο Γκάλι (Folco Galli) επιβεβαίωσε τη λήψη των δύο αιτημάτων. Όπως αναφέρει η ελβετική ιστοσελίδα swissinfo.ch τα δύο αιτήματα για δικαστική συνδρομή συνδέονται με έρευνες για τη Novartis και δωροδοκίες στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται η ελβετική φαρμακοβιομηχανία και Έλληνες γιατροί και δημόσιοι λειτουργοί.

Επικαλούμενη σχετική επιβεβαίωση αξιωματούχου του ελβετικού υπουργείου Δικαιοσύνης στη δημόσια ελβετική τηλεόραση (RTS) και το ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων, η swissinfo αναφέρει ότι τα δύο αιτήματα ελήφθησαν περί τα τέλη του 2017 και τον Ιανουάριο του 2018.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης