Ιταλία: 30.000 άνθρωποι διαδήλωσαν κατά του ρατσισμού στη Ματσεράτα

Ιταλία: 30.000 άνθρωποι διαδήλωσαν κατά του ρατσισμού στη Ματσεράτα

Συμμετείχαν οι δυνάμεις της ιταλικής αριστεράς, η οργάνωση των ανταρτών που πολέμησαν τον φασισμό, εθελοντικές και ακροαριστερές οργανώσεις - Μικροεπεισόδια στο Τορίνο

Ιταλία: 30.000 άνθρωποι διαδήλωσαν κατά του ρατσισμού στη Ματσεράτα
Τριάντα χιλιάδες άνθρωποι πήραν μέρος, σύμφωνα με την εκτίμηση των διοργανωτών, στην αντιρατσιστική πορεία που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην ιταλική πόλη Ματσεράτα.

Στην πορεία συμμετείχαν οι δυνάμεις της ιταλικής αριστεράς, η οργάνωση των ανταρτών που πολέμησαν τον φασισμό, εθελοντικές και ακροαριστερές οργανώσεις.

Η κινητοποίηση ήταν ειρηνική, όπως είχε ζητήσει κατ΄επανάληψη και ο δήμαρχος της πόλης.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι στη Ματσεράτα, πριν από μια εβδομάδα, ένας Ιταλός 28 ετών, ο Λούκα Τραΐνι, τραυμάτισε, σε «ρατσιστικό αμόκ» του, έξι Aφρικανούς μετανάστες. Στην ίδια πόλη, πάντα, πριν από δέκα ημέρες, ένας μετανάστης από τη Νιγηρία φέρεται να συμμετείχε στη δολοφονία και στον κατατεμαχισμό του πτώματος μιας δεκαοκτάχρονης Ιταλίδας.

Στο μεταξύ, σήμερα στην Ιταλία οργανώθηκαν και σειρά πρωτοβουλιών μνήμης για τους Ιταλούς που σφαγιάστηκαν στη Γιουγκοσλαβία, μετά την πτώση του φασιστικού καθεστώτος και αμέσως μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Στο Τορίνο, πενήντα περίπου μέλη της νεοφασιστικής οργάνωσης Forza Nuova (Νέα δύναμη) συγκεντρώθηκαν σε κεντρική πλατεία της πόλης.

Σε απόσταση περίπου τριακοσίων μέτρων πραγματοποιήθηκε «αντιδιαδήλωση» νεοφασιστικών οργανώσεων. Ένα μέλος τους προσήχθη στο τμήμα, έπειτα από συμπλοκές με τους αστυνομικούς.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης