Ελβετία: Συμμορία έκανε ληστεία κρατώντας όμηρο την κόρη του φρουρού

Ελβετία: Συμμορία έκανε ληστεία κρατώντας όμηρο την κόρη του φρουρού

Σε σκηνές από κινηματογραφική ταινία παραπέμπει ο τρόπος δράσης συμμορίας που έδρασε στη Λιόν – Λεία εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, που άρπαξαν κρατώντας όμηρο την κόρη ενός φρουρού – Η κοπέλα βρέθηκε σε κατάσταση σοκ και αφηγήθηκε τι συνέβη

Ελβετία: Συμμορία έκανε ληστεία κρατώντας όμηρο την κόρη του φρουρού
Μια απίστευτη ιστορία που παραπέμπει περισσότερο σε κινηματογραφικό σενάριο εκτυλίχθηκε το βράδυ της Πέμπτης, ανάμεσα στη γαλλική Λιόν και τη Λοζάνη. 

Μια συμμορία που αποτελούταν από δύο άνδρες που παρίσταναν τους υδραυλικούς και τους τρεις συνεργούς τους κατάφεραν να κερδίσουν αρκετά εκατομμύρια ελβετικά φράγκα, έχοντας εξασφαλίσει ως όμηρο την κόρη ενός εκ των φρουρών θωρακισμένου οχήματος που μετέφερε τα χρήματα. 

Την βρήκαν σε κατάσταση σοκ 

Η κόρη του φρουρού, 22 ετών, βρέθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στην άκρη του δρόμου της κοινότητας Τραμουά στη Γαλλία. Η κοπέλα βρέθηκε σε κατάσταση σοκ. Υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι την  απήγαγαν περίπου τρεις ώρες νωρίτερα, από το διαμέρισμά της στη Λιόν, δύο άνδρες που παρίσταναν τους υδραυλικούς.
Κλείσιμο

Οι δράστες την έκλεισαν σε ένα όχημα. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή, οι συνεργοί τους επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον πατέρα της, ο οποίος εργάζεται στην Ελβετία για μια εταιρεία που αναλαμβάνει μεταφορές μετρητών, και του ζήτησαν λύτρα. Εκείνη την ώρα ο πατέρας όδευε προς το καντόνι του Βο με ένα θωρακισμένο φορτηγάκι γεμάτο με χρήματα.

Τι βρήκε η αστυνομία 

Η ελβετική αστυνομία ανακοίνωσε ότι το φορτηγάκι βρισκόταν στον αυτοκινητόδρομο Α1 με κατεύθυνση τη Λοζάνη όταν αναγκάστηκε να σταματήσει σε ένα πάρκινγκ, στο ύψος του Σαβορνέ. Στο σημείο εκείνο «περίμεναν πολλοί ένοπλοι άνδρες» που άδειασαν το φορτηγό και διέφυγαν με ένα πολυτελές αυτοκίνητο.

Οι δράστες της ληστείας, τρεις άνδρες κανονικής σωματικής διάπλασης, ντυμένοι στα μαύρα, με κουκούλες και γάντια, μιλούσαν γαλλικά αλλά με έντονη προφορά «ίσως της νότιας Γαλλίας ή της βόρειας Αφρικής». Μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί τα ίχνη τους.

Μέχρι στιγμής οι αρχές της Ελβετίας δεν έχουν διευκρινίσει το ποσό που λήστεψαν οι δράστες, όμως με βάση γαλλικές πηγές η λεία φτάνει τα 20-30 εκατ. Ελβετικά φράγκα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης