Μακρόν σε Πούτιν: Βάλε τέλος στην κρίση της Συρίας

Μακρόν σε Πούτιν: Βάλε τέλος στην κρίση της Συρίας

Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε από το Ρώσο ομόλογό του, να ασκήσει την επιρροή που διαθέτει στον πρόεδρο της Συρίας

Μακρόν σε Πούτιν: Βάλε τέλος στην κρίση της Συρίας
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν
και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα, συζήτησαν για τις προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν ώστε να προσχωρήσει η ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία, για το μέλλον της Συρίας, την ανοικοδόμηση της μετά την διευθέτηση της συριακής κρίσης, αλλά και θέματα διμερούς οικονομικής συνεργασίας. Κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του για τις ενδείξεις ότι χρησιμοποιήθηκαν βόμβες χλωρίου κατά αμάχων, ενώ ζήτησε από τον πρόεδρο Πούτιν να ασκήσει την επιρροή του στην Δαμασκό για να αντιμετωπισθεί η ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή Γούτα και Ιντλίμπ.

Το Κρεμλίνο στην ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει ότι ο Ρώσος πρόεδρος
Βλαντίμιρ Πούτιν
Κλείσιμο
και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα συζήτησαν την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση οι δύο άνδρες συζήτησαν το θέμα της αυξανόμενης Γαλλο-ρωσική συνεργασίας στη Συρία, τις προοπτικές ανοικοδόμησης της χώρας μετά τον τερματισμό της κρίσης, αλλά και για την ανάγκη να δοθεί ώθηση στις ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη.

Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις πάνω σε θέματα οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος αποδέχθηκε πρόσκληση του Ρώσου προέδρου να επισκεφθεί τη Ρωσία τον Μάιο και να συμμετάσχει στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. Ο Ρώσος πρόεδρος ενημέρωσε τον Γάλλο ομόλογο του για τις εντυπώσεις τους από την πρόσφατη συνάντηση που είχε με γάλλους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Το προεδρικό Μέγαρο της Γαλλίας, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν από την πλευρά του, ζήτησε από τον πρόεδρο Πούτιν να ασκήσει την επιρροή του στην Συρία για να τεθεί τέλος στην κρίση και να ασκήσει πιέσεις στην συριακή κυβέρνηση ώστε να τερματισθεί η ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή της ανατολικής Γούτα και στην περιοχή Ιλντίμπ.

Ο πρόεδρος Μακρόν στην τηλεφωνική τους συνομιλία εξέφρασε στον πρόεδρο Πούτιν την επιτακτική ανάγκη να υπάρξει πρόοδος στις ειρηνευτικές συνομιλίες εκφράζοντας την ανησυχία του για τα περιστατικά που λένε ότι χρησιμοποιήθηκαν βόμβες χλωρίου εναντίον αμάχων τις τελευταίες εβδομάδες.

Στην ανακοίνωση του προεδρικού Μεγάρου, αναφέρεται ότι ο «ο πρόεδρος επέμεινε στην ανάγκη να απεμπλακούν οι διαπραγματεύσεις και να ξεκινήσει μια αξιόπιστη πολιτική διαδικασία τις επόμενες εβδομάδες υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών με σκοπό την ανοικοδόμηση της ειρήνης , της σταθερότητας και της ενότητας στην Συρία».

Το περασμένο καλοκαίρι ο πρόεδρος Μακρόν είχε επισημάνει στον Πούτιν κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στις Βερσαλλίες ότι οποιαδήποτε χρήση χημικών θα αποτελέσει την «κόκκινη γραμμή», σε περίπτωση που θα την υπερβούν , δίνοντας αφορμή στη Γαλλία να εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές εναντίον συγκεκριμένων στόχων στην Συρία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης