Γαλλία: Ο Σηκουάνας φούσκωσε κι άλλο – Κίνδυνος για πλημμύρες στο Παρίσι

Γαλλία: Ο Σηκουάνας φούσκωσε κι άλλο – Κίνδυνος για πλημμύρες στο Παρίσι

Η στάθμη των υδάτων του ποταμού ανέβηκε στα 5,84 μέτρα – Κλειστοί 7 σταθμοί και τα διάσημα Bateaux Mouches

Έτοιμος να πλημμυρίσει είναι ο Σηκουάνας, καθώς η στάθμη των υδάτων βρίσκεται τέσσερα μέτρα πάνω από τα κανονικά επίπεδα νερού. 

Νωρίς τη Δευτέρα, η στάθμη των υδάτων ανέβηκε στα 5,84 μέτρα και δεν αναμένεται ότι θα μειωθούν πριν την Τρίτη. Το «φούσκωμα» των νερών ήρθε ως αποτέλεσμα ισχυρών βροχοπτώσεων που κράτησαν για πολλές εβδομάδες. 

Περίπου 1.500 άτομα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού, ενώ αντίστοιχος αριθμός κατοικιών μένει χωρίς ηλεκτρικό. Ανάλογα περιστατικά είχαν συμβεί το 2016, όταν η στάθμη του νερού είχε φτάσει στα 6,1 μέτρα. 

Κλειστοί παραμένουν 7 σταθμοί της γραμμής C του κεντρικού σιδηροδρομικού δικτύου RER και δεν θα λειτουργήσουν τουλάχιστον μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου. Το ίδιο συμβαίνει και με μερικές οδούς ταχείας κυκλοφορίας που διέρχονται δίπλα από το Σηκουάνα. 


Εκτός λειτουργίας βρίσκονται τα διάσημα Bateaux Mouches, ενώ η διέλευση στον ποταμό επιτρέπεται μόνο σε υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης. 

Κλειστό παραμένει και τμήμα της έκθεσης ισλαμικής τέχνης στο Μουσείο του Λούβρου, ενώ άλλα διάσημα μουσεία, όπως το  Musée d'Orsay, παραμένει σε κατάσταση υψηλού συναγερμού. 

Ορισμένες περιοχές βρίσκονται κάτω από τα νερά. Ορισμένοι κάτοικοι βγαίνουν έξω με βάρκα. Κλειστά παραμένουν ορισμένα σχολεία. 

Την ίδια ώρα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι η στάθμη των υδάτων θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα όλη την εβδομάδα, καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένονται βροχοπτώσεις, επηρεάζοντας αρνητικά την κατάσταση. 


ΣΧΟΛΙΑ (1)

G4S

Βαριές και ανθεκτικές υποδομές έχει το Παρίσι η Πρωτεύουσα της Γαλλίας.!!!!!!!! Να επεκτείνουν και τα φώτα τους- για την δημιουργία υποδομών-και σε άλλες χώρες, ως προιόντα που οι χώρες θα αγοράζουν ως τεχνογνωσία.!!! Και μάλιστα ακριβή πληρωμή γιατί πάντα η πρωτοπόρος τεχνογνωσία πληρώνεται ακριβά ως προιόν. Ώστε με την αγορά αυτής της τεχνογνωσίας υποδομών, να βρεθεί η Αθήνα κάποια φορά με πλημυρισμένο το Εθνικό αρχαιολογικό μουσείο.!!!! Και κατόπιν να λένε στην Ελλάδα, ότι δεν εφάρμοσε καλά την αγορασθείσα τεχνογνωσία. Και η Ελλάδα σαν μικρή χώρα , να κατηγορηθεί ότι συσφιμίζει την πρωτοπόρα αυτή τεχνογνωσία και να συρθελι στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια για να πληρώσει πρόστιμα.!!!!!! Η κεκτημένη δομή της Ευρωπαϊκής τακτικής. Τα ίδια με την άλλη μεγάλη χώρα την βιομηχανική της Μεσευρώπης και τις εταιρίες της, που θα μας φέρουν και την εξυγίανση!!!!!1.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

british_airways

Το Φόρεϊν Όφις, στη σελίδα του με τις ταξιδιωτικές οδηγίες για όσους σκοπεύουν να επισκεφθούν την Αίγυπτο, αναφέρει ότι υπάρχει «αυξημένος κίνδυνος τρομοκρατίας εναντίον της αεροπλοΐας»

stenaa

Ο επικεφαλής του Φόρεϊν Όφις είπε ότι το Λονδίνο επιθυμεί να πέσει η ένταση με το Ιράν, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής αντιμετώπισης κρίσεων COBRA

hitler_1

«Υπάρχουν στιγμές που η ανυπακοή μπορεί να γίνει καθήκον», σημείωσε η Άνγκελα Μέρκελ, στην ομιλία της σε μια τελετή στο Βερολίνο, ενώπιον νεοσύλλεκτων του γερμανικού στρατού - Η επιχείρηση «Βαλκυρία» είναι η γνωστότερη πράξη αντίστασης εναντίον του χιτλερικού καθεστώτος

20