Αμερικανοί καρδιολόγοι προειδοποιούν: Ο Τραμπ πάσχει από καρδιακή νόσο

Αμερικανοί καρδιολόγοι προειδοποιούν: Ο Τραμπ πάσχει από καρδιακή νόσο

Μπορεί να υποστεί καρδιακή προσβολή σε τρία με πέντε χρόνια - Οι ανησυχητικές προβλέψεις έρχονται μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου όχι χαίρει άκρας υγείας

Αμερικανοί καρδιολόγοι προειδοποιούν: Ο Τραμπ πάσχει από καρδιακή νόσο
Mπορεί οι γιατροί του Τραμπ να ανακοίνωσαν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος χαίρει άκρας υγείας - σωματικά και ψυχικά- στην πραγματικότητα όμως ο ιατρικός αναλυτής Σάντζι Γκούπτα όπως και αρκετοί καρδιολόγοι στις ΗΠΑ έσπευσαν να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου. Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι, επειδή ο Τραμπ είναι «οριακά παχύασαρκος», με βάση τα αποτελέσματα των ιατρικών του εξετάσεων,θα υποστεί καρδιακή προσβολή σε τρία με πέντε χρόνια κι ότι ήδη πάσχει από καρδιακό νόσημα. 
 
Καρδιολόγοι εκτός του Λευκού Οίκου δήλωσαν ότι, οι ιατρικές εξετάσεις του Τραμπ,εγείρουν σοβαρές ανησυχίες για την κατάσταση της καρδιάς του λαμβάνοντας υπόψη  τα πολύ υψηλά επίπεδα της  "κακής χοληστερόλης". Το γεγονός αυτό , όπως επισημαίνουν,αυξάνει τον κίνδυνο ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα μπορούσε να υποστεί καρδιακή προσβολή ενώ βρίσκεται στο Οβάλ γραφείο.
   
Ο καθηγητής Ρόνι Τζάκσκον, γιατρός του Λευκού Οίκου, δήλωσε την Τρίτη στην έκθεσή του για την ιατρική κατάσταση του προέδρου ότι η καρδιά του είναι σε  "εξαιρετική" κατάσταση παρά το γεγονός ότι είχε επίπεδα «κακής» χοληστερόλης 143, ενώ το κανονικό είναι κάτω από 100. 

Κλείσιμο
Σε δηλώσεις του στους «New York Times» ο καθηγητής Ντέιβιντ Μάρον, διευθυντής προληπτικής καρδιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, εξέφρασε κι αυτός την ανησυχία του για τα υψηλά επίπεδα της χοληστερόλης (LDL) του προέδρου των ΗΠΑ παρά το γεγονός ότι λαμβάνει αγωγή (φάρμακο Crestor), το οποίο κατεβάζει τα επίπεδα της «κακής χοληστερόλης». "Κατά συνέπεια,όπως είπε, ο πρόεδρος έχει καρδιακή νόσο ".

Σύμφωνα με το CNN, όπως και οι περισσότεροι άνδρες της ηλικίας του, έτσι και ο Αμερικανός πρόεδρος έχει μια κοινή μορφή καρδιακής νόσου, σχετικά εύκολη στην αντιμετώπισή της εάν αυξήσει τη δόση των φαρμάκων που μειώνουν την «κακή» χοληστερόλη και κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο ζωής του. Χωρίς αυτές τις αλλαγές, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει μέτριο κίνδυνο να υποστεί καρδιακή προσβολή τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια, σύμφωνα με την Mayio Clinic. 
 
O γιατρός του Τραμπ,Ρόνι Τζάκσον,αποκάλυψε επίσης ότι ο Ντόναλντ Tραμπ υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία της καρδιάς , στο πλαίσιο μιας συνηθισμένης ιατρικής εξέτασης και το αποτέλεσμα έδειξε 133. Οτιδήποτε είναι πάνω από 100 δείχνει ότι συσσώρευση πλάκας στα αιμοφόρα αγγεία κι ότι ο ασθενής πάσχει από καρδιακή νόσο. Σύμφωνα με τα επίσημα ιατρικά αρχεία του Trump, το 2009 η ανάλογη βαθμολογία ήταν 34 ενώ το 2013 98.

Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να μην έχουν ακούσει γι' αυτή την εξέταση. Πρόκειται για μία αξονική τομογραφία καρδιάς,μία εξειδικευμένη ακτινογραφία που λαμβάνει υψηλής ποιότητας εικόνες της καρδιάς. Με τις πληροφορίες που λαμβάνουν από την εξέταση, οι γιατροί μπορούν στη συνέχεια να υπολογίσουν τον κίνδυνο καρδιακού προβλήματος στο μέλλον. Στην περίπτωση του Tραμπ, το αποτέλεσμα της εξέτασης (133) αποκαλύπτει ότι υπάρχει  συσσώρευση πλάκας στα αιμοφόρα αγγεία της περιοχής υποδεικνύοντας μέτρια καρδιακή νόσο. Επίσης, η εξέταση έδειξε ότι τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης και της «κακής» χοληστερόλης αυξήθηκαν σημαντικά κατά το τελευταίο έτος, παρά το γεγονός ότι λαμβάνει στατίνες (φάρμακο γνωστό ως Crestor ή Rosuvastatin).

Ωστόσο, για τους ένθερμους υποστηρικτές του Τραμπ, οι ανησυχητικές προβλέψεις για την υγεία του είναι παράλογες. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης