Η χειρότερη επιδημία γρίπης των τελευταίων 13 ετών πλήττει τις ΗΠΑ! - 85 νεκροί, 20 παιδιά

Η χειρότερη επιδημία γρίπης των τελευταίων 13 ετών πλήττει τις ΗΠΑ! - 85 νεκροί, 20 παιδιά

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αλαμπάμα - Ο ιός της γρίπης έχει ήδη εξαπλωθεί σε 49 πολιτείες - Την «γλιτώνει» μέχρι σήμερα η Χαβάη

Η χειρότερη επιδημία γρίπης των τελευταίων 13 ετών πλήττει τις ΗΠΑ με τον κυβερνήτη της Αλαμπάμα να κηρύττει τη πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Ο λόγος για τον οποίο η φετινή εποχή της γρίπης είναι πιο σοβαρή είναι γιατί το στέλεχος του ιού H3N2 προκαλεί περισσότερες επιπλοκές στην υγεία. Κέντρο ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. 

Συνολικά, η γρίπη έχει σκοτώσει 85 ενήλικες και 20 παιδιά στις ΗΠΑ. Όπως συμβαίνει συνήθως, παρόλο που ο εμβολιασμός κατά της γρίπης δεν προστατεύει επαρκώς από το στέλεχος H3N2, οι ειδικοί εξακολουθούν να παροτρύνουν τον εμβολιασμό των ευπαθών πολιτών.  

Ο ιός της γρίπης H3N2 πλήττει τους ανθρώπους περισσότερα σε σχέση με άλλα στελέχη της εποχικής γρίπης και μπορεί να είναι ιδιαίτερα θανατηφόρος σε ευάλωτες ομάδες όπως οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά. Φέτος, πάνω από το 80% των περιπτώσεων γρίπης αφορούν το στέλεχος H3N2. 

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων, 22,7 νοσηλείες σχετίζονται με τη γρίπη ανά 100.000 κατοίκους από τις 31 Δεκεμβρίου 2017 έως τις 6 Ιανουαρίου 2018. Την προηγούμενη εβδομάδα ο αριθμός αυτός διπλασιάστηκε (13,7) την προηγούμενη εβδομάδα.

«Βλέπουμε μια ταχεία αύξηση του αριθμού των ατόμων που νοσηλεύονται», δήλωσε ο Τζέρνιγκαν. Ο ιός της γρίπης έχει ήδη εξαπλωθεί σε 49 πολιτείες εκτός από τη Χαβάη. Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχουν πεθάνει στο Ντάλας, τέσσερις  στο Τενεσί και 27 στην Καλιφόρνια. 

Οι νοσοκομειακές αίθουσες αναμονής είναι γεμάτες,οι γιατροί προσπαθούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες και τα ασθενοφόρα μεταφέρουν συνεχώς έκτακτα περιστατικά. 

 

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Statistician

Όπως αναφέρουν τα Αμερικανικά ΜΜΕ , ο λόγος της έξαρσης της γρίπης οφείλεται στο γεγονός ότι τό εμβόλιο παρέχει μόνο 31% ποσοστό επιτυχίας έναντι του στελέχους Η3Ν2, λόγω τού ότι τό εμβόλιο αναπτύσσεται σε αβγό , όπου ο Η3Ν2 δεν αναπτύσσεται επαρκώς , Γιά τόν λόγο αυτό συνιστούν σέ όσους προσβάλλονται από γρίπη άνω των 60 ετών να χρησιμοποιηθεί άμεσα κάποιο αντι-- υικο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

rosos-ekso

Δυστυχώς για την Αλεξάντρα Σαποσνίκοβα, ο δικαστής είχε ανταποκριθεί στο αίτημά της και είχε επιτρέψει στον 20χρονο Όλεγκ Μισαντάγιεφ να την «σκαπουλάρει»

1
edi-rama-gkrimatsa

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας έβγαλε τη γλώσσα και έκανε κοροϊδευτικούς μορφασμούς στον αντίπαλό του την ώρα που εκείνος του απηύθυνε το λόγο - Την επόμενη μέρα, μαινόμενος ο Έντι Παλόκα σηκώθηκε και του έριξε την μπογιά

3
Maas-Heiko

Οι τζιχαντιστές που έχουν γερμανική υπηκοότητα έχουν δικαίωμα να επιστρέψουν στη Γερμανία, συνέχισε ο Μάας, ωστόσο στη Συρία δεν υπάρχει τρόπος να επαληθευτούν οι ισχυρισμοί τους

Cantabria

Αφότου εκδηλώθηκαν την Πέμπτη οι πρώτες φωτιές σε αυτή την ορεινή περιοχή, δεν έχουν υπάρξει ανθρώπινα θύματα, ενώ «στην πλειονότητά τους, οι πυρκαγιές βρίσκονται σε δυσπρόσιτα σημεία και δεν θέτουν σε κίνδυνο τον πληθυσμό ή τις υποδομές», σύμφωνα με την ανακοίνωση της περιφέρειας