Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν «αγχωμένο» και «θυμωμένο» παιδί λέει πρώην σωματοφύλακας

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν «αγχωμένο» και «θυμωμένο» παιδί λέει πρώην σωματοφύλακας

Σύμφωνα με τον πρώην σωματοφύλακα, ο νυν ηγέτης της Βόρειας κορέας ήταν 
απομονωμένος στην παιδική του ηλικία

Μια μάλλον απομονωμένη παιδική ηλικία, που τον έκανε «αγχωμένο» και «οξύθυμο» βίωσε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με πρώην σωματοφύλακα του πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ. 

Μιλώντας στο ABC, ο Λι Γουνγκ – Γκουκ υποστήριξε ότι «ήταν αγχωμένος και δεν είχε κανένα παιδί της ηλικίας του να παίζει. Υπήρχαν μόνο ενήλικες, που τον εκπαίδευαν και έπαιζαν μαζί του». 

Ο Λι, που έδωσε τη συνέντευξη τον περασμένο Οκτώβριο, ήταν ένας από τους προσωπικούς σωματοφύλακες του Κιμ Γιονγκ Ιλ για 11 χρόνια. 

«Έχει εκρηκτική προσωπικότητα. Όταν θύμωνε, ενεργούσε χωρίς να σκέφτεται τις συνέπειες» είπε. Επίσης, τον χαρακτήρισε «οξύθυμο». «Δεν σκέφτεται τι θεωρούν οι άλλοι γι' αυτόν. Δεν νιώθει άσχημα για άλλους. Κάνει αυτό που θέλει. Θα μπορούσε να φωνάξει σε κυρίες. Ήταν κάπως έτσι» επισήμανε. 

Ο Λι υποστηρίζει ότι έχει δει τον Κιμ Γιονγκ Ουν πολλές φορές, όταν το παιδί ήταν ηλικίας 6-7 ετών. «Όταν παίζει με ένα σκυλί στον κήπο, ήταν οξύθυμος, όχι ήρεμος», είπε. 

Πώς βρέθηκε στο πλευρό του Κιμ Γιονκ Ιλ


Ο Λι πέρασε από διαγωνισμό για να κερδίσει μια θέση σωματοφύλακα δίπλα στον Κιμ Γιονγκ Ιλ. Ο ανταγωνισμός ήταν έντονος, καθώς τη θέση διεκδικούσαν 14.000 υποψήφιοι. Ο Λι αξιολογήθηκε για το χαρακτήρα του, την προσωπικότητά του, το σθένος του και της ηθικές του αξίες. 

«Πρέπει να είσαι καλός στις βολές με όπλα. Μετά, στο Τάε-Κβο-Ντο, το να πετάς μαχαίρια, να κολυμπάς. Αυτά είναι τα βασικά. Και το δεύτερο είναι να υπηρετείς τον ηγέτη με αφορίωση» εξήγησε. 


Ο ίδιος κατάφερε να δραπετεύσει από τη Βόρεια Κορέα. Ωστόσο τον έπιασαν και τον απήγαγαν στην Κίνα και επέστρεψε. Ο Λι υποστηρίζει ότι τον έστειλαν σε ένα κέντρο το 1995 και τον βασάνισαν. 

Τα κατάφερε όμως στην επόμενη προσπάθειά του, το 2002 και δραπέτευσε στα σύνορα με την Κίνα. Τώρα καταθέτει αίτηση για άσυλο στον Καναδά. 

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Μαρία Σ.

Εσύ θα γράψεις καλό βιβλίο με παραμύθια στον Canada και θα τα οικονομήσεςι . Εσύ πολύ εύκολα δραπετεύεις, σύντροφε. Ίσως οι φυλακές στη Βόρεια Κορέα είναι χαλαρές.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

2764844

Σε έρευνα γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας εντοπίστηκαν δεκάδες περιπτώσεις υπαλλήλων που ανήκουν στο ακροδεξιό κίνημα «Πολίτες του Ράιχ» – Το κίνημα αρνείται την ύπαρξη της δημοκρατίας την οποία υπηρετούν 

2