ΗΠΑ: Στους 18 οι νεκροί στην Καλιφόρνια – Εξαντλούνται οι ελπίδες για επιζώντες

ΗΠΑ: Στους 18 οι νεκροί στην Καλιφόρνια – Εξαντλούνται οι ελπίδες για επιζώντες

Τα σωστικά συνεργεία συνέχιζαν τις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων από την κατολίσθηση λάσπης στην Καλιφόρνιας.

ΗΠΑ: Στους 18 οι νεκροί στην Καλιφόρνια – Εξαντλούνται οι ελπίδες για επιζώντες
Στους 18 αυξήθηκε ο απολογισμός των θυμάτων από την κατολίσθηση λάσπης στη νότια Καλιφόρνια, που κατέστρεψε εκατοντάδες κτίρια και διέκοψε την πρόσβαση σε πολλούς δρόμους. 

Την Παρασκευή, σωστικά συνεργεία συνέχιζαν τις έρευνές τους για να βρεθούν πέντε άνθρωποι που ακόμη αγνοούνται. 

Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη
Κλείσιμο

Περίπου 1.250 στελέχη των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας επιμένουν να δίνουν μάχη με τον χρόνο, με την ελπίδα πως θα βρουν επιζώντες. Έχουν επιστρατεύσει από μη επανδρωμένα αεροσκάφη μέχρι βαριά μηχανήματα και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας.

Το θύμα που εντοπίστηκε τελευταίο, ο 87χρονος Τζόζεφ Μπλέκελ, ανασύρθηκε νεκρός από το σπίτι του στο Μοντεσίτο την Παρασκευή, γνωστοποίησε ο σερίφης της κομητείας Σάντα Μπάρμπαρα, ο Μπιλ Μπράουν. Διευκρίνισε ότι οι πέντε άνθρωποι που συνεχίζουν να αγνοούνται είναι από 2 ως 30 ετών.

«Έχουμε ένα παράθυρο (σ.σ. ένα χρονικό περιθώριο) που κλείνει, αλλά είμαστε ακόμη πολύ αισιόδοξοι. Έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις που έχουν βρεθεί άνθρωποι μία εβδομάδα έπειτα» από μια φυσική καταστροφή, σημείωσε ένας εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της κομητείας Σάντα Μπάρμπαρα, ο Μάικ Ελίασον, μιλώντας σε δημοσιογράφους σε έναν δρόμο του Μοντεσίτο που χτυπήθηκε σκληρά από την κατολίσθηση λάσπης.

Ο αριθμός των αγνοούμενων άλλαζε συνεχώς καθώς οι αρχές εντόπιζαν περισσότερους πολίτες που είναι καλά, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη. Το βράδυ της Πέμπτης αγνοούνταν ακόμα 43 άνθρωποι.

Από 3 μέχρι 89 ετών τα θύματα

Η κατολίσθηση σημειώθηκε την Τρίτη, έπειτα από σφοδρές βροχοπτώσεις. Τεράστιοι όγκοι λάσπης και συντριμμιών κατέβηκαν με ορμή από τις πλαγιές λόφων, καθώς οι πυρκαγιές των τελευταίων μηνών, όπως η φωτιά «Τόμας» τον Δεκέμβριο, μετέτρεψαν σε στάχτες τη βλάστηση που απορροφούσε το νερό, συγκρατούσε το έδαφος και προστάτευε τους οικισμούς της περιοχής.

Σε μια από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο στο Μοντεσίτο, οι χείμαρροι λάσπης διέλυσαν πόρτες και παράθυρα και κατάπιαν σπίτια. Οι τοίχοι ενός ολόκληρου σπιτιού έχουν εξαφανιστεί, η στέγη του έχει απομείνει να κρέμεται ετοιμόρροπη.

Τα θύματα ήταν ηλικίας από 3 μέχρι 89 ετών.

Πρόκειται για τη χειρότερη καταστροφή αυτού του είδους στην πρόσφατη ιστορία της Πολιτείας της Καλιφόρνιας.

Τμήματα του αυτοκινητοδρόμου 101 παραμένουν κλειστά, αφού η λάσπη σε αυτά φθάνει ακόμα και τα 60 εκατοστά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης