Το Ιράν αποκλείει οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση της πυρηνικής συμφωνίας

Το Ιράν αποκλείει οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση της πυρηνικής συμφωνίας

Απορρίπτει το τελεσίγραφο της Ουάσιγκτον η Τεχεράνη και σημειώνει ότι η στάση του Τραμπ υπονομεύει τη σταθερή πολυμερή συμφωνία

Το Ιράν αποκλείει οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση της πυρηνικής συμφωνίας
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε σήμερα ότι η τελευταία απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης υπονομεύει τη σταθερή πολυμερή συμφωνία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε νωρίτερα ότι θα παρατείνει για τελευταία φορά την άρση των αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος του Ιράν βάσει των όρων της διεθνούς συμφωνίας του 2015, δίνοντας στην Ουάσιγκτον και στους ευρωπαίους συμμάχους της μια τελευταία ευκαιρία να διορθώσουν τα «τρομερά ελαττώματα» της συμφωνίας αυτής.

«Η πολιτική Τραμπ και η σημερινή ανακοίνωση συνιστούν απεγνωσμένες προσπάθειες για την υπονόμευση μιας σταθερής, πολυμερούς συμφωνίας, και μια κακόβουλη παραβίαση των παραγράφων 26,28 και 29. Η JCPOA (η πυρηνική συμφωνία) δεν είναι προς επαναδιαπραγμάτευση: αντί να επαναλαμβάνουν μια τετριμμένη ρητορική, οι ΗΠΑ θα πρέπει να συμμορφωθούν πλήρως με τη συμφωνία, όπως κάνει το Ιράν», δήλωσε ο Ζαρίφ με ανάρτησή του στο twitter.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης