Η Κίνα προσφέρει βίζα για 10 χρόνια σε Νομπελίστες και ταλέντα «υψηλού επιπέδου»

Η Κίνα προσφέρει βίζα για 10 χρόνια σε Νομπελίστες και ταλέντα «υψηλού επιπέδου»

Στόχος να προσελκύσει υψηλά καταρτισμένα στελέχη από το εξωτερικό

Μακρόχρονη βίζα σε υψηλά καταρτισμένους επιστήμονες από το εξωτερικό θα εκδώσει η Κίνα. Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα, η βίζα θα έχει διάρκεια 5-10 ετών. 

Το Πεκίνο θέλει να προσελκύσει στελέχη από το χώρο της τεχνολογίας, των επιχειρήσεων και της επιστήμης. 

Στόχος είναι η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας. «Κλειδί» για να επιτευχθεί ο στόχος είναι η εισαγωγή επιστημόνων. 

Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, από την έκδοση μακροχρόνιας βίζας θα επωφεληθούν τουλάχιστον 50.000 ξένοι. 

Σε ανακοίνωσή της, η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις για βίζα μπορούν να υποβληθούν διαδικτυακά, είναι δωρεάν και οι διαδικασίες θα γίνουν γρήγορα. 

Στους κατόχους βίζας θα επιτραπεί να παραμείνουν στη χώρα για διάστημα πάνω από 180 ημέρες κάθε φορά και θα μπορούν να φέρουν τους συντρόφους τους και τα παιδιά τους. 

Το 2016, η Κίνα εισήγαγε ένα σύστημα κατάταξης για τους ξένους, με στόχο να αυξήσει τους ξένους με τις δεξιότητες που χρειαζόταν και να αποκλείσει τους αλλοδαπούς με χαμηλότερες δεξιότητες. 

Μάλιστα, σε έγγραφο της κινεζικής κυβέρνησης αναφέρεται ότι ως «ανώτατα ξένα ταλέντα» θεωρούνται οι νικητές του βραβείου Νόμπελ, επιτυχημένοι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων και διευθυντές παγκόσμιων και γνωστών πανεπιστημίων μουσικής και καλών τεχνών». Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης και κορυφαίοι επιστήμονες, επικεφαλής μεγάλων οικονομικών θεσμών και καθηγητές γνωστών πανεπιστημίων. 

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Ε και?

Εγω θέλω και σκοπεύω να πάω εκεί, όχι με αυτον τον τροπο βέβαια, και ας έχει 24 ώρες παρακολούθηση. Εκεί έχει τουλαχιστον δουλειές και περισσότερες ευκαιρίες, εδώ μονο ανεργία και παλιά κτίρια και στενοι δρόμοι. Εχεις δει τι ουρανοξύστες εχουν κινεζικες πολεις? Επίσης έχουν αγοράσει και τόσες ευρωπαϊκές εταιρείες kuka, skyskanner, syngenta, λιμανι Πειραιώς κλπ εννοειται. Εδώ τι? Στασιμότητα.

ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ

Επικό Τρολλάρισμα από την πιο απάνθρωπη Χώρα του Κόσμου, που το Μαφιόζικο Υπερεθνικιστικό καθεστώς της θέλει να αποκτήσει και "πνευματικό κεφάλαιο". Όποιος πάει εκεί να ξέρει ότι θα τον κατασκοπεύουν 24 ώρες το 24ωρο, δεν θα έχει ελευθερία κυκλοφορίας, θα κοιτούν να αντιγράψουν τις όποις γνώσεις του, και φυσικά δεν θ'απολαμβάνει καμίας άλλης ελευθερίας και δικαιωμάτων, σ'αντίθεση με τον υπόλοιπο ελεύθερο και Δημοκρατικό Κόσμο. Μακριά....

Κι ομως

Εγω σκοπεύω να πάω , όχι με αυτον τον τροπο βέβαια. Εαν εχεις δουλεια και λεφτά, ενω εδώ μονο ανεργία και παλιά κτίρια και στενοί δρόμοι. Εχεις δεις τι κτίρια υπαρχουν εκεί? Που αγοράζουν εταιρείες σε όλον τον κοσμο? Βλ. Kuka, skyskanner, syngenta, λιμανι Πειραιώς κλπ εννοείται. Χίλιες φορες να με παρακολουθούν και να μην Βριζώ δημοσια την κυβέρνηση παρα ανεργία και στασιμότητα. ( σε όλα)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

19571510

Η προεκλογική εκστρατεία στην Ιταλία δεν τελείωσε στην πραγματικότητα ποτέ και η ατμόσφαιρα που επικρατεί δεν καθησυχάζει τις αγορές που είναι εξαιρετικά νευρικές ήδη από την περασμένη εβδομάδα

19570428

Περίπου 5.000 διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ακροδεξιού κόμματος "Εναλλακτική για τη Γερμανία" (AfD) για την αντικυβερνητική διαδήλωση της Κυριακής - Πενταπλάσιοι ήταν οι αντι-διαδηλωτές

1
italia_kuvernisi_arthro3

Είχε διατελέσει εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ - Είναι αβέβαιο αν θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης - Λουίτζι Ντι Μάιο στη Rai: Θα ζητήσω να κινηθεί σε βάρος του Ματαρέλα η διαδικασία για εσχάτη προδοσία

36