Κίνα: Δίνουν επιδότηση για φιλική προς το περιβάλλον αποτέφρωση νεκρών

Κίνα: Δίνουν επιδότηση για φιλική προς το περιβάλλον αποτέφρωση νεκρών

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι με τα νέα μέτρα τα οποία θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιουνίου, η κυβέρνηση θα χορηγήσει 3.000 γιουάν

Κίνα: Δίνουν επιδότηση για φιλική προς το περιβάλλον αποτέφρωση νεκρών
Τη χορήγηση επιδοτήσεων προκειμένου οι κάτοικοι του οροπεδίου στη βορειοδυτική επαρχία Τσινχάι να υιοθετούν φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους αποτέφρωσης των νεκρών τους, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Με τα νέα μέτρα τα οποία θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιουνίου, η κυβέρνηση θα χορηγήσει 3.000 γιουάν (περίπου 460 δολάρια ΗΠΑ) σε εκείνους που επιλέγουν την αποτέφρωση των νεκρών συγγενών τους και τη διασπορά της στάχτης σε εγκεκριμένα δημόσια νεκροταφεία, σε βιοδιασπώμενες τεφροδόχους, ακόμα και στην ύπαιθρο.

Σύμφωνα με την κινεζική παράδοση, η στάχτη των νεκρών πρέπει να μπει σε τεφροδόχο η οποία στη συνέχεια τοποθετείται δίπλα σε εκείνη των προγόνων τους, ως ένδειξη σεβασμού προς τους συγγενείς. Η παράδοση αυτή όμως, με την πάροδο των αιώνων, προκάλεσε προβλήματα στις καλλιέργειες, στα δάση, στους βοσκότοπους και σε άλλους περιβαλλοντικούς χώρους. Για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, οι κινεζικές αρχές προώθησαν τα τελευταία χρόνια φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους, όπως οι καύσεις και ο διασκορπισμός της στάχτης στη θάλασσα.

Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης