Κίνα: Βελτίωση του βιοτικού επιπέδου το 2018 υπόσχεται ο Σι Τζινπίνγκ

Κίνα: Βελτίωση του βιοτικού επιπέδου το 2018 υπόσχεται ο Σι Τζινπίνγκ

Ο πρόεδρος της Κίνας τόνισε ότι το Πεκίνο θα ενισχύσει τη στήριξή του στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών

Κίνα: Βελτίωση του βιοτικού επιπέδου το 2018 υπόσχεται ο Σι Τζινπίνγκ
Η Κίνα θα εκπληρώσει τον ρόλο της υπέρ της υπεράσπισης της διεθνούς τάξης και του αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, συνεχίζοντας παράλληλα να βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της, υποσχέθηκε ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στις ευχές του για το νέο έτος.

Υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχίσει να προχωρεί προς «το κινεζικό όνειρο» και να βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο, κυρίως για τους πιο φτωχούς, ο Σι έδωσε την «επίσημη υπόσχεση» να βγάλει από τη φτώχεια όλους τους συμπατριώτες του μέχρι το 2020, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Κίνας που δεν θα υπάρχει πια ακραία φτώχεια στη χώρα, υπογράμμισε στην ομιλία αυτή την οποία εκφώνησε ενώ η Κίνα έμπαινε στο 2018.

Κλείσιμο
Αναγνώρισε πως η κυβέρνησή του ίσως να μην έχει κάνει αρκετά προς αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο υποσχέθηκε πως θα εντείνει τη δουλειά της για να «διασφαλίσει την ευημερία του πληθυσμού».

Όσον αφορά τη διεθνή σκηνή, ο πρόεδρος Σι δήλωσε πως η Κίνα «θα στηρίξει αποφασιστικά το κύρος των Ηνωμένων Εθνών», θα εκπληρώσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της και θα συνεχίσει να είναι πλήρως στρατευμένη στη μάχη εναντίον της κλιματικής αλλαγής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης