Αυτό το πρωτοσέλιδο εφημερίδας είναι ο... «εφιάλτης» κάθε επιμελητή έκδοσης

Αυτό το πρωτοσέλιδο εφημερίδας είναι ο... «εφιάλτης» κάθε επιμελητή έκδοσης

Μήπως ξέχασες κάτι;

Στους περισσότερους από εμάς έχει τύχει στο παρελθόν να προσθέσουμε σε κάποια επίσημη έκθεση για τη δουλειά μας ή σε κάποια εργασία για τη σχολή μας μια «προσωρινή» φράση (τίτλο, υποσημείωση κλπ), με την πρόθεση να επιστρέψουμε σε μεταγενέστερο στάδιο για να την αντικαταστήσουμε.

Ωστόσο, ακόμα κι αν ξεχάσαμε να αντικαταστήσουμε το placeholder, είναι μάλλον απίθανο η γκάφα μας να είχε τόσο σοβαρές συνέπειες όσο η αβλεψία ενός Βρετανού επιμελητή έκδοσης για μια τοπική εφημερίδα της Βρετανίας, που έγινε viral.

Όπως φαίνεται, ο επιμελητής έκδοσης της τοπικής εφημερίδας Cambridge News είχε κάπου αλλού το μυαλό του στις αρχές του μήνα, αφού η εφημερίδα τυπώθηκε και κυκλοφόρησε κανονικά στα καταστήματα με... πηχυαίο τίτλο στο πρωτοσέλιδο που δεν μετέδιδε καμία πληροφορία, αλλά ήταν ένα απλό place-holder. Έτσι οι αναγνώστες του εντύπου μπόρεσαν να πληροφορηθούν πού ακριβώς θα έμπαινε ο τίτλος και η λεζάντα και τι μορφή θα είχαν, αλλά δεν έμαθαν ποτέ ποια θα ήταν τελικά η... είδηση.

Φυσικά, η γκάφα του επιμελητή έκδοσης προσέλκυσε αρκετή καζούρα στα social media: «Αν νομίζετε ότι δεν πάει καλά η μέρα σας, σκεφτείτε την φρίκη που βίωσε ο επιμελητής έκδοσης της CN όταν είδε το σημερινό φύλλο», έγραψε μια χρήστης, με πολλούς να συμφωνούν απόλυτα μαζί της.


ΣΧΟΛΙΑ (1)

Αγύριγο κεφάλι

Λες και εάν έγραφε τον τίτλο που θα ήθελε, θα έλεγε τίποτα το ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ;________Γιά κάτι τέτοια η εφημερίδες πιάνουν ΠΑΤΟ παγκοσμίως!..______Ξύπνησε ο κόσμος και θέλει ΠΟΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ άμεσα ΜΠΡΟΣΤΑ και ΓΡΗΓΟΡΑ και όχι τίτλο "σχήμα λόγου" ή μεταφορά ( εδώ, με την παραπλήσια έννοια της παρομοίωσης).

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

720_575448_beaa2451a5-910f4a833b371610

Το κύριο εμπόδιο για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης παραμένει το υπουργείο Οικονομικών και το αν θα ανατεθεί στον οικονομολόγο Πάολο Σαβόνα, που έχει εκφραστεί αρνητικά σχετικά με τις ισορροπίες της Ευρωζώνης

Eurogroup

Τις διπλωματικές προειδοποιήσεις προς τη Ρώμη επισημαίνει η γερμανική υπηρεσία και σημειώνει ότι με διακριτικές υπομνήσεις οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης επισημαίνουν τις ευθύνες της νέας ιταλικής κυβέρνησης για τη συνοχή της ευρωζώνης

brxl

Η πρόταση αφορά τον τρόπο που θα τα πληρώνουν στους εκδότες οι μηχανές αναζήτησης - Ενστάσεις από τη Γερμανία - Το λόμπι των τεχνολογικών εταιριών, κατήγγειλε αμέσως την πρόταση η οποία, όπως υποστηρίζει, θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημία