Αυτό το πρωτοσέλιδο εφημερίδας είναι ο... «εφιάλτης» κάθε επιμελητή έκδοσης

Αυτό το πρωτοσέλιδο εφημερίδας είναι ο... «εφιάλτης» κάθε επιμελητή έκδοσης

Μήπως ξέχασες κάτι;

Στους περισσότερους από εμάς έχει τύχει στο παρελθόν να προσθέσουμε σε κάποια επίσημη έκθεση για τη δουλειά μας ή σε κάποια εργασία για τη σχολή μας μια «προσωρινή» φράση (τίτλο, υποσημείωση κλπ), με την πρόθεση να επιστρέψουμε σε μεταγενέστερο στάδιο για να την αντικαταστήσουμε.

Ωστόσο, ακόμα κι αν ξεχάσαμε να αντικαταστήσουμε το placeholder, είναι μάλλον απίθανο η γκάφα μας να είχε τόσο σοβαρές συνέπειες όσο η αβλεψία ενός Βρετανού επιμελητή έκδοσης για μια τοπική εφημερίδα της Βρετανίας, που έγινε viral.

Όπως φαίνεται, ο επιμελητής έκδοσης της τοπικής εφημερίδας Cambridge News είχε κάπου αλλού το μυαλό του στις αρχές του μήνα, αφού η εφημερίδα τυπώθηκε και κυκλοφόρησε κανονικά στα καταστήματα με... πηχυαίο τίτλο στο πρωτοσέλιδο που δεν μετέδιδε καμία πληροφορία, αλλά ήταν ένα απλό place-holder. Έτσι οι αναγνώστες του εντύπου μπόρεσαν να πληροφορηθούν πού ακριβώς θα έμπαινε ο τίτλος και η λεζάντα και τι μορφή θα είχαν, αλλά δεν έμαθαν ποτέ ποια θα ήταν τελικά η... είδηση.

Φυσικά, η γκάφα του επιμελητή έκδοσης προσέλκυσε αρκετή καζούρα στα social media: «Αν νομίζετε ότι δεν πάει καλά η μέρα σας, σκεφτείτε την φρίκη που βίωσε ο επιμελητής έκδοσης της CN όταν είδε το σημερινό φύλλο», έγραψε μια χρήστης, με πολλούς να συμφωνούν απόλυτα μαζί της.


ΣΧΟΛΙΑ (1)

Αγύριγο κεφάλι

Λες και εάν έγραφε τον τίτλο που θα ήθελε, θα έλεγε τίποτα το ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ;________Γιά κάτι τέτοια η εφημερίδες πιάνουν ΠΑΤΟ παγκοσμίως!..______Ξύπνησε ο κόσμος και θέλει ΠΟΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ άμεσα ΜΠΡΟΣΤΑ και ΓΡΗΓΟΡΑ και όχι τίτλο "σχήμα λόγου" ή μεταφορά ( εδώ, με την παραπλήσια έννοια της παρομοίωσης).

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

donald-melania_main01

Το προεδρικό ζεύγος φαίνεται ότι δεν τα βρίσκει ούτε καν σε ζητήματα διακόσμησης – Η Μελάνια είχε επιλέξει μοντέρνο ντεκόρ, με τον πρόεδρο να απαιτεί τα νέα έπιπλα να έχουν το δικό του στυλ από χρυσό

4
kofi-anan_main01

Διετέλεσε γενικός γραμματέας του ΟΗΕ και του απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης -  Το όνομά του είχε συνδεθεί με την πρότασή του για την επίλυση του Κυπριακού 

18