Ισπανία: Διευρύνονται οι δικαστικές διώξεις εναντίον Καταλανών αυτονομιστών

 Ισπανία: Διευρύνονται οι δικαστικές διώξεις εναντίον Καταλανών αυτονομιστών

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι διώκονται επιπλέον έξι πρόσωπα

Νέες διώξεις σε επιπλέον έξι πρόσωπα που ανήκουν στο καταλανικό αυτονομιστικό κίνημα άσκησε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας. Ένα 24ωρο μετά τη νίκη των αυτονομιστών, οι έξι διώκονται για εξέγερση, στάση και υπεξαίρεση. 

Σύμφωνα με την απόφαση που περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, ο δικαστής Πάμπλο Γιαρένα αποφάσισε να διευρύνει την έρευνα στο νούμερο δύο της Ρεπουμπλικανικής Αριστεράς της Καταλονίας, Μάρτα Ροβίρα. Ο αρχηγός του κόμματος, Οριόλ Ζουνκέρας, βρίσκεται ήδη στη φυλακή. 

Την ίδια ώρα, στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών βρέθηκε ο Άρτουρ Μας, προκάτοχος του Πουτσδεμόν στην ηγεσία της περιφερειακής κυβέρνησης και η ηγέτης του κόμματος Μάρτα Πασκάλ. Επίσης, διώκονται δύο πρώην βουλευτίνες του CUP, η Άνα Γκάμπριελ και η Μιρέια Μπόγια αλλά και η πρόεδρος της Ένωσης των δημοτικών αρχών υπέρ της Ανεξαρτησίας Νεούς Γιοβέρας.

Ερευνώνται για το ρόλο τους 

Τα έξι αυτά πρόσωπα προστίθενται στον κατάλογο των 22 κατηγορουμένων που ερευνώνται για τον ρόλο τους στην πορεία προς την κήρυξη της ανεξαρτησίας από την καταλανική ηγεσία.

Ο δικαστής εξηγεί στην απόφασή του ότι, σύμφωνα με μια έρευνα της ισπανικής Πολιτοφυλακής, όλοι τους συμμετείχαν σε συναντήσεις με στόχο να «σχεδιάσουν και να διαμορφώσουν τη διαδικασία της απόσχισης» της περιοχής από την Ισπανία.

Συμμετείχαν επίσης σε μια «στρατηγική επιτροπή» που ήλεγχε την πορεία προς την απόσχιση.ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

bannon

Προσβλέπει στη σύσταση ενός οργανισμού επί ευρωπαϊκού εδάφους, οραματιζόμενος  μία ακροδεξιά, λαϊκιστική εξέγερση στη Γηραιά Ήπειρο,  αρχής γενομένης από τις επικείμενες  ευρωεκλογές