Η πιο θλιβερή ιστορία των φετινών Χριστουγέννων: Κοινωνικές υπηρεσίες χώρισαν ζευγάρι μετά από 69 χρόνια

Η πιο θλιβερή ιστορία των φετινών Χριστουγέννων: Κοινωνικές υπηρεσίες χώρισαν ζευγάρι μετά από 69 χρόνια

Τους υποχρέωσαν να χωρίσουν μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα - «Γιατί δεν περίμεναν να περάσουν οι γιορτές; Πρόκειται για συναισθηματική κακοποίηση» καταγγέλλει η κόρη τους

Η πιο θλιβερή ιστορία των φετινών Χριστουγέννων: Κοινωνικές υπηρεσίες χώρισαν ζευγάρι μετά από 69 χρόνια
Τα πιο θλιβερά τους Χριστούγεννα θα περάσουν φέτος ο Χέρμπερτ και η Όντρει Γκουντάιν καθώς μετά από 69 χρόνια θα υποχρεωθούν να περάσουν χωριστά τις γιορτές με απόφαση των κοινωνικών υπηρεσιών της πολιτείας Νιού Μπράνσγουικ στον Καναδά.

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές Δεκεμβρίου όταν κρίθηκε ότι η κατάσταση του 91χρονου Χέρμπερτ, ο οποίος υποφέρει από άνοια, επιδεινώθηκε και πρέπει να μεταφερθεί σε άλλης κατηγορίας εγκαταστάσεις.

«Διάβασα το μήνυμα που μου έστειλαν την περασμένη Παρασκευή αρκετές φορές καθώς δεν μπορούσα να πιστέψω ότι κάποιος ήταν τόσο άκαρδος ώστε να πάρει αυτή την απόφαση μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα» δήλωσε η κόρη του ζευγαριού.
Κλείσιμο



Στην κόρη του ζεύγους Γκουντάιν δόθηκαν δύο επιλογές: Η μια ήταν να στείλει και τους δύο γονείς της σε έναν οίκο ευγηρίας 3 ώρες μακριά από σπίτι της και η άλλη να μεταφερθεί μόνο ο πατέρας της σε μια εγκατάσταση 30 λεπτά μακριά από αυτή της μητέρας της.

Η ίδια, αντίθετα, ζήτησε να δοθεί μια παράταση μιας εβδομάδας στον πατέρα της αλλα, τελικά, όπως καταγγέλλει, οι υπεύθυνοι υποχρεώσαν τους δύο ηλικιωμένους να πάρουν την τελική απόφαση.

Έτσι τελικά ο 91χρονος δέχθηκε με πολύ βαριά καρδιά να μετακινηθεί. «Τους μίλησα στο τηλέφωνο χθες και άκουγα τη μητέρα μου και τον πατέρα μου να κλαίνε. "Τα Χριστούγεννα τελείωσαν για εμάς και αυτά είναι τα χειρότερα Χριστούγεννα που είχαμε ποτέ. Γιατί δεν μπορούσαν να περιμένουν μετά τις γιορτές;" μου είπε η μητέρα μου. Ο πατέρας μου μου είπε πριν φύγει "κοίτα που με στέλνουν. Θα μου λείψει να κρατάω το χέρι της μητέρας σου όταν πηγαίνω για ύπνο»» λέει η κόρη του ηλικιωμένου ζεύγους.

Τη Δευτέρα ο Χέρμπερτ έδωσε ένα φιλί στην Όντρεϊ καθώς ετοιμάζονταν να κοιμηθούν για πρώτη φορά μακριά ο ένας από τον άλλο, με τη σύζυγό του να στέκεται στο παράθυρο και να τον βλέπει να φεύγει.

Η κόρη του ζευγαριού αναγνωρίζει ότι υπάρχει ζήτημα με την ασφάλεια για τον πατέρα της, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες έφυγε μόνος του από τον οίκο ευγηρίας για να βρει ένα λουλούδι για τη σύζυγό του, αλλά επιμένει ότι ήταν λάθος η χρονική στιγμή εφαρμογής της αποφασης. «Γιατί δεν περίμεναν λίγο. Για μένα πρόκειται για περίπτωση συναισθηματικής κακοποίησης» λέει χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης