Σάλος στην Ιταλία: Ο δήμαρχος του Κόμο απαγόρευσε την επαιτεία την περίοδο των εορτών

Σάλος στην Ιταλία: Ο δήμαρχος του Κόμο απαγόρευσε την επαιτεία την περίοδο των εορτών

Ο κεντροδεξιός δήμαρχος Λαντρισίνα, μετά από σειρά έντονων επικρίσεων, δηλώνει τώρα ότι υπέγραψε την εν λόγω απόφαση μετά από επανειλημμένα παράπονα μεγάλου αριθμού πολιτών

Σειρά αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του δημάρχου του Κόμο, Μάριο Λαντρισίνα, «να απαγορεύσει την επαιτεία» στους δρόμους της πόλης του, κατά την διάρκεια των εορτών. 

Παράλληλα, αστυφύλακες της πόλης, τις περασμένες ημέρες ζήτησαν από εθελοντές που βοηθούν τους άστεγους να απομακρυνθούν, και να μην μοιράσουν τα σάντουιτς που έφεραν μαζί τους. Δικαιολόγησαν την απόφαση αυτή με το σκεπτικό ότι «στην συνέχεια, οι άστεγοι, θα βρώμιζαν την πόλη». Τις πρώτες ημέρες εφαρμογής της απόφασης του δημάρχου, όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος, οι αστυφύλακες του Κόμο επέβαλαν δέκα πρόστιμα σε ανθρώπους που ζητιάνευαν, ενώ κατέσχεσαν τα χαρτόνια και τα καπέλα τους. 

Ο κεντροδεξιός δήμαρχος Λαντρισίνα, μετά από σειρά έντονων επικρίσεων, δηλώνει τώρα ότι υπέγραψε την εν λόγω απόφαση μετά από επανειλημμένα παράπονα μεγάλου αριθμού πολιτών, ενώ προσθέτει ότι είναι έτοιμος να συναντήσει τους συνδέσμους εθελοντών που βοηθούν τους άστεγους, αλλά ότι δεν εννοεί να αποσύρει την συγκεκριμένη απαγόρευση. 

Η καθολική εθελοντική οργάνωση Caritas, έλαβε σαφή θέση και δεν δίστασε να υπογραμμίσει ότι «επιδείξεις δύναμης αυτού του είδους θέτουν εκτός νόμου και τον Ιησού Χριστό, ο οποίος γεννιέται ακριβώς τις ημέρες αυτές».

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Σότους

Να και κάτι σωστο

ΑΨΟΓΟΣ.

ΑΨΟΓΟΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

KAI ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ .

ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΡΕΥΣΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΛΠ ΚΑΙ ΕΠΑΙΤΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΟΓΓΕΝΗΤΑ ΜΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΝΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑΡΚΩΜΕΝΑ !! ΚΑΝΕΝΑΣ ΙΤΑΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ . ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΛΕΩ . ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙ ΜΑΚΑΚΙΕΣ ΠΕΡΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΗΛΙΘΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΙΚΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης