Πολωνία: Με προεδρική υπογραφή η «παρέμβαση» στη Δικαιοσύνη παρά τις κυρώσεις της Κομισιόν

Πολωνία: Με προεδρική υπογραφή η «παρέμβαση» στη Δικαιοσύνη παρά τις κυρώσεις της Κομισιόν

Ο πρόεδρος Αντρέι Ντούντα θα υπογράψει τα δύο νομοσχέδια, που «ανάγκασαν» την Κομισιόν να εκκινήσει τη διαδικασία επιβολής κυρώσεων

O Πολωνός πρόεδρος, Αντρέι Ντούντα, ανακοίνωσε σήμερα ότι «αποφάσισε» να υπογράψει δύο νομοσχέδια που αφορούν στη μεταρρύθμιση στον τομέα της Δικαιοσύνης, μολονότι αυτά ακριβώς τα νομοσχέδια «ανάγκασαν» την Κομισιόν να ξεκινήσει τη διαδικασία επιβολής κυρώσεων κατά της Βαρσοβίας, που αρνήθηκε να αποσύρει τις εν λόγω μεταρρυθμίσεις.

«Εισάγουμε πολύ καλές λύσεις στην Πολωνία, που θα βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα της δικαστικής εξουσίας» δήλωσε ο Ντούντα σε τηλεοπτικό του διάγγελμα. «Ο δημοκρατικός χαρακτήρας του δικαστικού συστήματος ενισχύεται» προσέθεσε.

Τα δύο «επίμαχα» νομοσχέδια αφορούν στη μεταρρύθμιση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και του Εθνικού Δικαστικού Συμβουλίου.

Νωρίτερα σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενεργοποίησε -για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης- τη διαδικασία της επιβολής κυρώσεων κατά της Πολωνίας, που μπορεί να στερήσει από τη Βαρσοβία το δικαίωμα ψήφου στους θεσμούς της ΕΕ, εάν η πολωνική κυβέρνηση επιμείνει στις μεταρρυθμίσεις που επέβαλε στον τομέα της Δικαιοσύνης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης