Έκθεση κόλαφος: ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία αγόραζαν όπλα που κατέληγαν σε τζιχαντιστές

Έκθεση κόλαφος: ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία αγόραζαν όπλα που κατέληγαν σε τζιχαντιστές

Στις λίστες με τις εμπλεκόμενες χώρες και η Ελλάδα - Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί όπλων που βρέθηκαν σε Ιράκ και Συρία - Ποιες ευρωπαϊκές χώρες πρωτοστατούν

Τα όπλα που παρέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σαουδική Αραβία σε ομάδες της αντιπολίτευσης της Συρίας καταλήγουν συχνά στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με μια ομάδας παρακολούθησης όπλισμού, που ανέλυσε τα όπλα που βρέθηκαν στο πεδίο της μάχης.

Πριν από τέσσερις μέρες, στοιχεία για τον ρόλο του μεσάζοντα και τις παράπλευρες δραστηριότητές του, εξαιρουμένης της απόπειρας πώλησης βλημάτων του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία δόθηκαν στη δημοσιότητα. Εξ αυτών προκύπτει ότι σφαίρες της «Ολυμπιακής Βιομηχανίας ΑΕ», εταιρείας του Βασίλειου Παπαδόπουλου, βρέθηκαν στη Ράκκα της Συρίας, τη ντε φάκτο ανακηρυχθείσα πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους και προπύργιο των τζιχαντιστών.
 

Στον απόηχο της ιστορίας με την πώληση ελληνικών όπλων στη Σαουδική Αραβία, η Conflict Armament Research  (CAR) είπε ότι τα περισσότερα ισλαμικά κρατικά όπλα λεηλατήθηκαν από τον ιρακινό και συριακό στρατό. Ορισμένα όμως από αυτά τα όπλα δόθηκαν αρχικά από άλλες χώρες, κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σαουδική Αραβία, σε ένοπλες ομάδες αντιπολίτευσης της Συρίας, που αγωνίζονται εναντίον του προέδρου της χώρας, Μπασάρ αλ-Άσαντ.

«Αυτά τα ευρήματα είναι μια έντονη υπενθύμιση των αντιθέσεων που είναι εγγενείς στην προμήθεια όπλων σε ένοπλες συγκρούσεις, στις οποίες λειτουργούν πολλαπλές ανταγωνιστικές και επικαλυπτόμενες, μη κρατικές ένοπλες ομάδες», ανέφερε η ομάδα σε έκθεση 200 σελίδων.

Η CAR κατέγραψε τουλάχιστον 12 περιπτώσεις όπλων, που αγόρασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και κατέληξαν στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους, είτε ως λάφυρο στο πεδίο της μάχης, είτε αποκτήθηκαν μέσω συνεχώς μεταβαλλόμενων συμμαχιών, εντός της συριακής αντιπολίτευσης. Τα περισσότερα από αυτά τα αντικείμενα κατέληξαν αργότερα στο Ιράκ, δήλωσε ο φορέας.

Σε μια περίπτωση, χρειάστηκαν μόνο δύο μήνες για τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, στο Ιράκ, για να πάρουν τα χέρια τους, σε ένα κατευθυνόμενο αντι-αρματικό πύραυλο που οι Ηνωμένες Πολιτείες αγόρασαν από μια ευρωπαϊκή χώρα και προμήθευσαν σε ομάδα αντιπολίτευσης της Συρίας.

Μικρή ποσότητα μεν, αλλά η Ελλάδα φιγουράρει 6η από το τέλος στην ποσότητα όπλων που βρέθηκαν σε Ιράκ και Συρία

Όλα τα αντικείμενα κατασκευάστηκαν στα κράτη μέλη της ΕΕ, κυρίως από Ρουμανία και τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία και στις περισσότερες περιπτώσεις οι Ηνωμένες Πολιτείες έσπασαν τις ρήτρες που απαγόρευαν τις επαναμεταφορές, με το να δίνουν τα όπλα σε ένοπλες ομάδες στη Συρία.

«Οι αποδείξεις που συλλέχθηκαν από την CAR δείχνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επανειλημμένα εκτρέψει όπλα και πυρομαχικά, που παράγονται στην ΕΕ, σε δυνάμεις της αντιπολίτευσης στη συριακή διαμάχη. Οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους απέκτησαν γρήγορα την επιμέλεια σημαντικών ποσοτήτων αυτού του υλικού».

Η CAR δήλωσε ότι ομοίως  εντόπισε πολλά αντικείμενα που χρησιμοποίησε το Ισλαμικό Κράτος για εξαγωγές από τη Βουλγαρία στη Σαουδική Αραβία και ότι αυτά υπόκεινται επίσης σε ρήτρες μη μεταβίβασης που θα έπρεπε να τους εμποδίζουν να τα προμηθεύουν σε εμπλεκόμενες ομάδες της Συρίας.

Περίπου το 90% των όπλων και πυρομαχικών που χρησιμοποιήθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ έγιναν στην Κίνα, τη Ρωσία και τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, δήλωσε η CAR, με μόνο την Κίνα και τη Ρωσία να αντιπροσωπεύουν περισσότερο από 50%.

Οι κυριότεροι παραγωγοί όπλων από αυτά που βρέθηκαν σε Ιράκ και Συρία


«Αυτά τα ευρήματα υποστηρίζουν εκτεταμένες υποθέσεις ότι οι τζιχαντιστές έθεσαν υπό τον έλεγχό τους αρχικά μεγάλο μέρος του στρατιωτικού τους υλικού από ιρακινές και συριακές κυβερνητικές δυνάμεις», ανέφερε η έκθεση.

Τα ρωσικά κατασκευασμένα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία ξεπέρασαν τους αριθμούς των κινεζικών «υποτίθεται ότι αντικατοπτρίζουν τις ρωσικές προμήθειες στο συριακό καθεστώς», δήλωσε η CAR.

Το Σάββατο το Ιράκ κήρυξε τελική νίκη επί του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο κατέλαβε περισσότερο από το ένα τρίτο της επικράτειας της χώρας το 2014. Την περασμένη εβδομάδα η Ρωσία δήλωσε νίκη επί του ISIS στη Συρία.

η CAR ανέφερε πέρυσι ότι το Ισλαμικό Κράτος είχε κατασκευάσει τα δικά του όπλα σε μια κλίμακα και με εξειδίκευση που ταιριάζουν με τις εθνικές στρατιωτικές δυνάμεις και ότι είχε τυποποιήσει την παραγωγή σε ολόκληρη τη σφαίρα επιρροής του.

ΣΧΟΛΙΑ (41)

Chris

Ποιο είναι το συμπέρασμα? ότι όλες οι χώρες πουλάνε όπλα, σε όποιον θέλει να αγοράσει? χαίρω πολύ! καλωσήρθατε στην πραγματικότητα. Ίσως να ξαναπάμε όλοι δημοτικό, και να γράψουμε 100 φορές στον πίνακα. "Οι σχέσεις των κρατών καθορίζονται από τα συμφέροντα και όχι από τον ανθρωπισμό". Παρασυρθήκατε, μάλλον, από την ευαισθησία των liberals. Σου λέει, αυτοί είναι καλοί άνθρωποι, δεν κάνουν τέτοια πράγματα. Ναι, δεν τα κάνουν στη χώρα τους! αλλά, δεν έχουν πρόβλημα να εξαυλώσουν τους εχθρούς τους. Είπαμε είναι καλοί άνθρωποι, δεν είναι και μα...κες.

🇬🇷Epwnvmus🇺🇸

Ο πολεμος ανέκαθεν ηταν η μεγαλυτερη μπιζνα!! Που το περιεργο;;

Ηταν παραλληλα...

πωλητες πυρομαχικων και ... ανθρωπιστες. Εγινε ολοκληρη εκστρατεια υπερ των προσφυγων, ο συριζα πρωτοπορος μαζι με τους μπαχαλακηδες αλληλεγγυους, παρελασαν απο τη Λεσβο τοσοι αμερικανοι ηθοποιοι ..αλληλεγγυοι ψηφοφοροι του ομπαμα, εδωσαν τιμες και βραβεια στους αλλους ...ανθρωπιστες νησιωτες που γεμιζαν τα μαγαζια τους και τα ξενοδοχεια τους με πλουσιους συριους και τωρα βγαινουν στη φορα τα απλυτα τα βρωμικα....οτι πισω απο ολη αυτη την υπερβολικη αλληλεγγυη υπηρχαν μεγαλα σκοτεινα συμφεροντα... και οι νησιωτες να μη βαζουν μυαλο. Δεν μπορει να μην καταλαβαινουν οτι αυτη η τεραστια λαθρομεταναστευση χωρις ορια ειναι πολυ εις βαρος της χωρας μας. Βλεπουν το ποσο μεγαλο κακο κανουν στα νησια τους και ζητανε το ιδιο να συμβει σε ολη τη χωρα ζητωντας την αποφορτηση των νησιων τους και μεταφορα των λαθραιων προς ολη την Ελλαδα. Αντι να ζητανε την προστασια της χωρας μας με το κλεισιμο των συνορων και τις επαναπροωθησεις των παρανομων μεταναστων στην τουρκια.

Δημοσιογραφια των λαμ..

Μα καλααφου τα βοθρολυματα της δημοσιογραφιας αλλαελεγαν γιατι επερναν ενυολες απο αμερικα ...ετσι ξεγυμνωθητε

Δεν

θα μεινει τοιχος. Οι προϋποθέσεις υπαρχουν, τα μεσα παρεχονται.

Ισραήλ.......................

.......

παστουρμάς

Αυτό ήταν ήδη γνωστό.

Και;

Δεν σημαινει τιποτα αυτο. Δεν βρισκομαστε πλεον σε μια post-fact εποχη, παντα εκει ημασταν. Αυτος που ελεγχει τα μεσα ελεγχει την ροη των πληροφοριων και ετσι κατασκευαζει το αφηγημα της πραγματικοτητας. Παλια ηταν οι νικητες των πολεμων, πλεον ειναι οι νικητες των καρτελ ενημερωσης. Και να χασει καπου η δυση, οι κακοι παντα θα ειναι οι γεωπολιτικοι τους αντιπαλοι, και οι συμμαχοι τους (Τουρκια ISIS Αραβες Πακισταν κτλ) υπερασπιστες της δημοκρατιας και της ελευθεριας

Μπράβο !

Μπράβο στην Αραβική Άνοιξη, μπράβο στούς δημοκρατικούς πού τή στήριξαν (Ομπάμα,Κλίντον) γιά νά μήν ξεχνιόμαστε , κάνοντας τή Μεσόγειο Κόλαση τού Δάντη. Μπράβο καί στούς δικούς μας παραδόπιστους οσφυοκάμπτες αντίφα καί νομπόρντερ πού τούς στηρίζουν καί τά τσιμπάνε από τίς αντίστοιχες ΜΚΟ ,σέ βάρος τού πόνου καί τών δακρύων τών ανθρώπων ένθεν καί ένθεν ! Νά μάς ζήσουν οί εκατομμυριούχοι κομμουνιστές !

Ε Λ Λ Η Ν Α Σ - ΣΟΥΗΔΙΑ

Όταν τα γράφαμε εδώ ότι οι Αμερικανοι και η Σαουδική Αραβία στήριζαν με όπλα και χρήμα το ISIS κάποιοι μας αποκαλούσαν ψεκασμένους. Γιαυτό θα μείνετε μια ζωή γραίκουλες και ραγιάδες

Γιώργος

Με πρόλαβες. Ακριβώς τα ίδια ετοιμαζόμουνα να πω. Αλλά θα προσθέσω όμως, πως ακόμα υπάρχουν αυτοί που θα μας πουν ψεκασμένους!. Τώρα το ποιος είναι ψεκασμένος είναι ολοφάνερο....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kim_tr_54

Δέκα μέρες μετά την ιστορική συνάντηση κορυφής με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, τόνισε: «Η παρουσία και ο κίνδυνος διάδοσης σχάσιμου υλικού για στρατιωτικούς σκοπούς στην κορεατική χερσόνησο και οι πράξεις και οι πολιτικές της Βόρειας Κορέας συνεχίζουν να συνιστούν εξαιρετικά μεγάλη απειλή»

net_252

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας χρησιμοποίησε προσβλητική λέξη για τους Αφροαμερικανούς - Τα περιστατικά αυτά δείχνουν μια «απαράδεκτα χαμηλή φυλετική συνείδηση και ευαισθησία» και «δεν ευθυγραμμίζονται με τις αξίες μας ως εταιρεία», τόνισε ο πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος της υπηρεσίας streaming Ριντ Χέιστινγκς