Ινδοί γιατροί απολύθηκαν επειδή θεώρησαν λανθασμένα νεκρό ένα νεογέννητο

Ινδοί γιατροί απολύθηκαν επειδή θεώρησαν λανθασμένα νεκρό ένα νεογέννητο

Οι γονείς ανακάλυψαν ότι ζει στο δρόμο για την κηδεία του

Ινδοί γιατροί απολύθηκαν επειδή θεώρησαν λανθασμένα νεκρό ένα νεογέννητο
Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Ινδία, όταν δύο γιατροί είπαν λαθεμένα ότι ένα βρέφος που μόλις είχε γεννηθεί, ήταν νεκρό. Μόλις αποκαλύφθηκε ότι το παιδί ζούσε, οι δύο γιατροί απολύθηκαν από το νοσοκομείο που εργάζονταν. 

Πρόκειται για γιατρούς του ιδιωτικού νοσοκομείου Max Hospital, που ανακήρυξαν νεκρό ένα βρέφος. Οι γονείς ανακάλυψαν ότι το παιδί ήταν ζωντανό ήταν ήδη βρισκόταν στο δρόμο για την κηδεία του. 

Το περιστατικό πυροδότησε οργή στην Ινδία καθώς και μια συζήτηση για την ποιότητα των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας, που είναι δαπανηρές. 

Κλείσιμο
Σε ανακοίνωσή του, το ιδιωτικό μαιευτήριο ανέφερε ότι η απόφαση της απόλυσης ελήφθη μετά από συζήτηση με εμπειρογνώμονες. “Ενώ η έρευνα της ομάδας εμπειρογνωμόνων που περιλαμβάνει εξωτερικούς εμπειρογνώμονες από την ινδική ιατρική ομοσπονδία βρίσκεται σε εξέλιξη, αποφασίσαμε να τερματίσουμε τις υπηρεσίες των δύο θεραπόντων ιατρών” αναφέρει. 

Για το περιστατικό διενεργούν έρευνα οι επίσημες αρχές. 

Πάντως, το λάθος εντόπισαν οι γονείς, που πηγαίνοντας στην κηδεία, παρατήρησαν κάποια κίνηση ζωής. Έκπληκτοι, πήγαν σε κοντινό νοσοκομείο, όπου σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, διαπιστώθηκε ότι το παιδί ήταν ζωντανό. 

Ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που ένα ιδιωτικό νοσοκομείο στην Ινδία καταγγέλλεται για ελλιπή φροντίδα. Τον περασμένο μήνα, ένα κορίτσι πέθανε από δάγκειο πυρετό σε άλλο νοσοκομείο και οι γιατροί ισχυρίζονται ότι υπήρχε πρόβλημα με την ποιότητα της θεραπείας. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης