Σεούλ: «Ξεκουφαίνει» με τα ηχεία την Πιογνγκιάνγκ για τον στρατιώτη που αυτομόλησε

Σεούλ: «Ξεκουφαίνει» με τα ηχεία την Πιογνγκιάνγκ για τον στρατιώτη που αυτομόλησε

Με τον προσφιλή και εκκωφαντικό της τρόπο να «κοροϊδεύει» τη Βόρεια Κορέα ενημερώνει για την κατάσταση του τραυματία στρατιώτη

Σεούλ: «Ξεκουφαίνει» με τα ηχεία την Πιογνγκιάνγκ για τον στρατιώτη που αυτομόλησε
Τα γνωστά μεγάφωνα επιστράτευσε η Σεούλ εντείνοντας τη δική της προπαγάνδα κατά της Πιονγιάνγκ, ενημερώνοντας μέσω αυτών για την κατάσταση του βορειοκορεάτη στρατιώτη που αυτομόλησε νωρίτερα αυτόν το μήνα.

Ο 24χρονος στρατιώτης που έχει ταυτοποιηθεί μόνο με το επώνυμό του ως Oh, δέχθηκε πυροβολισμούς όταν προσπάθησε να περάσει τα σύνορα στις 13 Νοεμβρίου. 

Τα μηνύματα -που μεταδόθηκαν μέσω του συστήματος των ηχείων του ραδιοφωνικού σταθμού Freedom Voice που έχει τοποθετηθεί στην αποστρατικοποιημένη ζώνη- επεσήμαναν επίσης τις παραβιάσεις της συμφωνίας ανακωχής από τους στρατιώτες που τον κυνήγησαν και τον πυροβόλησαν. 

Κλείσιμο
Παράλληλα, λέγεται ότι κατά την καταδίωξη πέρασαν την στρατιωτική γραμμή διαχωρισμού. Ο στρατιώτης αναρρώνει σε νοσοκομείο, καθώς τραυματίστηκε κατά τη διαφυγή του και υποβλήθηκε σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων. Μάλιστα, οι γιατροί διέγνωσαν και σημάδια υποσιτισμού. 

Η χρήση των μεγαφώνων δεν είναι μία νέα στρατηγική και είχε γίνει ξανά τον Ιανουάριο μετά την τέταρτη πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Πιονγκγιάνγκ. Τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης την περιγράφουν ως «ψυχολογικό πόλεμο»

Τα ηχεία έχουν τόσο μεγάλη εμβέλεια ήχου που ακούγονται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης