Καναδάς: Ο πρωθυπουργός Τριντό απευθύνει έκκληση για να μπει ένα τέλος στα σκλαβοπάζαρα της Λιβύης

Καναδάς: Ο πρωθυπουργός Τριντό απευθύνει έκκληση για να μπει ένα τέλος στα σκλαβοπάζαρα της Λιβύης

Ντοκιμαντέρ του τηλεοπτικού δικτύου CNN αποκάλυψε την ύπαρξη σκλαβοπάζαρων κοντά στην Τρίπολη, προκαλώντας τον αποτροπιασμό της διεθνούς κοινότητας

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό απεύθυνε σήμερα έκκληση στη διεθνή κοινότητα προκειμένου να «κάνει περισσότερα» για την εξάλειψη της δουλείας με θύματα Αφρικανούς πρόσφυγες και μετανάστες στη Λιβύη, ένα φαινόμενο, όπως έκρινε, «ειδεχθές και ποταπό».

«Ο Καναδάς αρνείται να παραμείνει σιωπηλός μπροστά σε τέτοιου είδους απάνθρωπες κτηνωδίες» διαβεβαίωσε ο Τριντό σε μια δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης.

«Ακόμα κι αν είναι σαφές ότι η κυβέρνηση της Λιβύης διεξαγάγει έρευνα για αυτήν τη φρικτή αδικία και ότι οι οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταβάλλουν προσπάθειες για να βοηθήσουν τα θύματα, πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση» επισήμανε ο επικεφαλής της καναδικής κυβέρνησης.

«Για μία ακόμη φορά απευθύνουμε έκκληση σε όλα τα κράτη μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να εφαρμόσουν και να σεβαστούν το Πρωτόκολλο, που στοχεύει στο να αποτρέψει, να καταστείλει και να τιμωρήσει τη σωματεμπορία ανθρώπων, ιδίως γυναικών και παιδιών. 
Πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί ώστε να αναγνωριστούν και να προστατευθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και η αξιοπρέπεια όλων» συνέχισε ο πρωθυπουργός του Καναδά.

Ένα ντοκιμαντέρ του τηλεοπτικού δικτύου CNN αποκάλυψε την ύπαρξη σκλαβοπάζαρων κοντά στην Τρίπολη, προκαλώντας τον αποτροπιασμό της διεθνούς κοινότητας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fashion

Υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, οι μεγάλες αυτές εταιρείες ένδυσης, όπως επίσης ο κολοσσός των θαλάσσιων μεταφορών Maersk, υπέγραψαν, στο περιθώριο της 24ης Συνδιάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα (COP24) στην Πολωνία αυτήν την «χάρτα της βιομηχανίας της μόδας υπέρ της ανάληψης δράσης για το κλίμα»

un

Οι δολοφονίες «διαπράττονται όλο και περισσότερο» από το «οργανωμένο έγκλημα» αλλά μερικές φορές χρηματοδοτούνται από «διεθνείς επιχειρήσεις» που εργάζονται ειδικότερα στον τομέα των ορυχείων, δήλωσε ο εισηγητής λίγες μέρες πριν από την παρουσίαση στον ΟΗΕ μιας έκθεσης σχετικής με την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε 140 χώρες

new_york

Απίστευτο περιστατικό στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης - Πεσμένη στο πάτωμα με πέντε αστυνομικούς από πάνω της, ένας εκ των οποίων είχε αρπάξει το μωρό και το τραβούσε με μανία σαν να ήταν κούκλα