Πογκρόμ συλλήψεων στη Ρωσία, ανήμερα των γενεθλίων του Πούτιν

Πογκρόμ συλλήψεων στη Ρωσία, ανήμερα των γενεθλίων του Πούτιν

Τουλάχιστον 270 συλλήψεις κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων - Γύρω στις 21.00 ώρα Ελλάδας, ο αριθμός των συλλήψεων ανερχόταν σε 62 στην Αγία Πετρούπολη

Πογκρόμ συλλήψεων στη Ρωσία, ανήμερα των γενεθλίων του Πούτιν
Περισσότεροι από 270 υποστηρικτές του φυλακισμένου ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι συνελήφθησαν σήμερα, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν χωρίς την άδεια των αρχών πέντε μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές. Δεκάδες άνθρωποι συνελήφθησαν στην Αγία Πετρούπολη, τη γενέτειρα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν που γιορτάζει σήμερα τα 65α γενέθλιά του.
Ο Αλεξέι Ναβάλνι προέτρεψε τη Δευτέρα τους υποστηρικτές του να πλημμυρίσουν τους δρόμους, αφού καταδικάστηκε σε 20 ημέρες φυλάκιση για κάλεσμα σε παράνομες διαδηλώσεις. Ήταν η τρίτη φορά φέτος που ο 41χρονος πολιτικός οδηγήθηκε στη φυλακή.

Συγκεντρώσεις έλαβαν χώρα σε 80 πόλεις από την Άπω Ανατολή έως τη Βαλτική, αλλά και στη Μόσχα. Η ογκωδέστερη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη, (βορειοδυτικά), τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, όπου 3.000 άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους φωνάζοντας «Ελευθερία στο Ναβάλνι!», λίγο προτού ξεκινήσουν οι συλλήψεις, μετέδωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Γύρω στις 21.00 ώρα Ελλάδας, ο αριθμός των συλλήψεων ανερχόταν σε 62 στην Αγία Πετρούπολη, ανεβάζοντας τον αριθμό των συλλήψεων στο σύνολο της χώρας στις 271, σύμφωνα με τη μκο OVD-Info. Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο περιέγραψαν βίαιες προσαγωγές προσώπων που είχαν τραυματιστεί και αιμορραγούσαν.
Κλείσιμο

Από την πλευρά της η αστυνομίας της Αγίας Πετρούπολης έδωσε έναν απολογισμό 38 προσαγωγών «για παρακώλυση της κυκλοφορίας των οχημάτων», διευκρινίζοντας ότι όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στη συγκέντρωση συμμετείχαν «περίπου 1.800 άνθρωποι».
Η Διεθνής Αμνηστία καταδίκασε τις συλλήψεις «ειρηνικών διαδηλωτών στη Ρωσία» ζητώντας την «άμεση απελευθέρωσή τους» από τις αρχές και «να ξεκινήσουν αμέσως να τους σέβονται και να προστατεύουν τα δικαιώματα αυτών των διαδηλωτών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης