Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Καντίρ Τοπμπάς

Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Καντίρ Τοπμπάς

Ο Τομπάς, που είναι μέλος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν ανέφερε τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση

Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Καντίρ Τοπμπάς
Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Καντίρ Τοπμπάς, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης Τύπου. 

Ο Τοπμπάς, που είναι μέλος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν ανέφερε τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση.  

Ωστόσο, ακολουθεί το βέτο που έθεσε 72χρονος δήμαρχος σε πέντε σχέδια αστικής ανάπλασης, τα οποία είχε ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο. 

Κλείσιμο
Ο Τομπάς ήταν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας, από το 2004.

Η εικόνα του υπέστη πλήγμα μετά τη σύλληψη του θετού γιου του πέρυσι για συνδέσμους με τον εξόρτιστο στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Τουρκία θεωρεί ότι υποκίνησε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. 

Αν και παραιτείται από το αξίωμα του δημάρχου, ο Τοπμπάς δεν θα παραιτηθεί και από το ΑΚΡ.

Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει πει επανηλειμμένα τους τελευταίους μήνες ότι θέλει να ανανεώσει το κόμμα ενόψει των βουλευτικών και προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο του 2019. Θα προηγηθούν, τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς, οι δημοτικές εκλογές που θεωρούνται κρίσιμης σημασίας για το κόμμα του.

Η νίκη του "όχι", στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, στο δημοψήφισμα του περασμένου Απριλίου για τη συνταγματική αναθεώρηση που θα ενίσχυε τις εξουσίες του προέδρου ανησύχησε την τουρκική ηγεσία, μολονότι το "ναι" επικράτησε σε πανεθνική κλίμακα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης