Υπουργείο Άμυνας Ρωσίας: Οι ΗΠΑ οργάνωσαν την επίθεση τζιχαντιστών εναντίον Ρώσων στρατιωτών

Υπουργείο Άμυνας Ρωσίας: Οι ΗΠΑ οργάνωσαν την επίθεση τζιχαντιστών εναντίον Ρώσων στρατιωτών

Οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στις θέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων που βρίσκονταν στα βόρεια και βορειοανατολικά της πόλης Χάμα την Τρίτη, σε μια προσπάθεια να σπάσουν τις άμυνες του Συριακού Στρατού, σε μια καθορισμένη ζώνη αποκλιμάκωσης

Υπουργείο Άμυνας Ρωσίας: Οι ΗΠΑ οργάνωσαν την επίθεση τζιχαντιστών εναντίον Ρώσων στρατιωτών
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία τους, η επίθεση των τρομοκρατών της Αλ Νούσρα και των συμμάχων τους στη Συρία, ενορχηστρώθηκε από τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας, με στόχο τον εκτροχιασμό της επιχείρησης του Συριακού Στρατού κοντά στη Ντέι εζ Ζορ.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία των πληροφοριών μας, η επίθεση προκλήθηκε από τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας για να σταματήσει η επιτυχημένη πρόοδος των κυβερνητικών δυνάμεων στα ανατολικά της [πόλης] Ντέιρ εζ Ζορ», ανέφερε σε δήλωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχολιάζοντας σχετικά με το περιστατικό.

Οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στις θέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων που βρίσκονταν στα βόρεια και βορειοανατολικά της πόλης Χάμα την Τρίτη, σε μια προσπάθεια να σπάσουν τις άμυνες του Συριακού Στρατού, σε μια καθορισμένη ζώνη αποκλιμάκωσης, δήλωσε το υπουργείο.

Κλείσιμο
Ένας από τους κύριους στόχους των τρομοκρατών ήταν η διάλυση μονάδας της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας, που παρακολουθούσε την τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή, ανέφερε το υπουργείο.

Ωστόσο, οι τρομοκράτες απέτυχαν στους στόχους τους και η επίθεσή τους τελικά αποκρούστηκε από κυβερνητικές δυνάμεις που υποστηρίζονταν από ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη.

Νωρίτερα, Ρώσοι αξιωματούχοι είχαν ήδη εκφράσει υποψίες για τις ΗΠΑ, ότι έχουν συνδέσμους σε ορισμένες ριζοσπαστικές ομάδες στη Συρία και ακόμη και για προσπάθειες να αφήσουν τους τρομοκράτες της Αλ Νούσρα εκτός από οποιαδήποτε συνέπεια. Στις 11 Σεπτεμβρίου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η κατάσταση γύρω από την τρομοκρατική ομάδα «Μέτωπο Αλ-Νούσρα» εξακολουθεί να είναι «εξαιρετικά διφορούμενη» καθώς επανειλημμένα «της χαρίστηκαν» οι επιχειρήσεις του αμερικανικού συνασπισμού και των συμμάχων του.

Ο Λαβρόφ καταδίκασε τότε αυτή την κατάσταση καταγγέλλοντας τις ενέργειες «ορισμένων μελών του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που επιδιώκουν να χαριστούν στην Αλ-Νούσρα» ως «απολύτως απαράδεκτες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης