Γαλλία: Πωλητήριο βάζουν τα γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος

Γαλλία: Πωλητήριο βάζουν τα γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος

Έχοντας οδηγηθεί στα... τάρταρα από τον Ολάντ, το κόμμα προσαρμόζεται στους χαλεπούς καιρούς

Γαλλία: Πωλητήριο βάζουν τα γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος
Τα γραφεία των Γάλλων Σοσιαλιστών, του κόμματος που οδήγησε στα... τάρταρα ο Φρανσουά Ολάντ
, βάζουν πωλητήριο. 
    
Το κόμμα των Γάλλων Σοσιαλιστών αναζητά πλέον εναγωνίως χρηματοδότες. Έχοντας συρρικνωθεί σε κόμμα μονοψήφιων ποσοστών, προσαρμόζεται στους χαλεπούς καιρούς. 

Κλείσιμο
Τα γραφεία στην ακριβή οδό Σολφερινό,στο έβδομο διαμέρισμα του Παρισιού, αγοράστηκαν το 1980. Κι ένα χρόνο αργότερα,με τη θριαμβευτική νίκη του Φρανσουά Μιτεράν, το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα κατακτούσε και την εξουσία. Όταν όμως ο Φρανσουά Ολάντ,το 2012, κέρδισε την προεδρία της Γαλλίας, τότε το κόμμα άρχισε να παίρνει την κάτω...βόλτα.

Χτες, το Σοσιαλιστικό Κόμμα αποφάσισε να βάλει πωλητήριο, αν και δεν ανακοίνωσε την τιμή που ζητά, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στον Τύπο, η τιμή υπολογίζεται από 40 έως 70 εκατομμύρια ευρώ.

Η τιμή βεβαίως συμβαδίζει και με τα τετραγωνικά μέτρα που είναι το κτίριο.Τα τρεις χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα του κτιρίου είναι πάρα πολλά για ένα κόμμα που πρόσφατα συνετρίβη στις βουλευτικές εκλογές αφού από τις 284 έδρες ολίσθησε στις 31.

Υπενθυμίζεται ότι στις τελευταίες εκλογές, το Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν κατέβηκε με πρόεδρο τον Ολάντ. Ενώ ο ο ίδιος είχε δώσει τα ηνία του κόμματος στον Μανουέλ Βαλς, εκείνος προτίμησε να στηρίξει τον Μακρόν αφήνοντας τους Σοσιαλιστές στα χέρια του Μπενουά Αμόν. Με βάση το απογοητευτικό αποτέλεσμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος, η κρατική ενίσχυση που θα λάβει για την προσεχή πενταετία είναι επτά εκατομμύρια ευρώ- για την προηγούμενη βουλευτική περίοδο το ποσό ανερχόταν σε 25 εκατομμύρια ευρώ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης