Βρετανία: 12χρονη μπορεί να βρεθεί κατηγορούμενη επειδή έστειλε γυμνή φωτογραφία σε παιδόφιλο!

Βρετανία: 12χρονη μπορεί να βρεθεί κατηγορούμενη επειδή έστειλε γυμνή φωτογραφία σε παιδόφιλο!

Ο δράστης λέγεται ότι χρησιμοποίησε έναν ανώνυμο λογαριασμό στο Instagram για να βομβαρδίσει το κορίτσι με μηνύματα και αιτήματα για φωτογραφίες - «Πώς μπορεί το θύμα να καταλήξει με ποινικό μητρώο;» αναρωτιέται η μητέρα της

Βρετανία: 12χρονη μπορεί να βρεθεί κατηγορούμενη επειδή έστειλε γυμνή φωτογραφία σε παιδόφιλο!
Ένα 12χρονο κορίτσι που πιέστηκε από παιδόφιλο, ώστε να του στείλει μια ημίγυμνη φωτογραφία της, μπορεί να αντιμετωπίσει κατηγορίες παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Οι αξιωματικοί του τμήματος κακοποίησης ανηλίκων προειδοποίησαν τη μαθήτρια, ότι θα μπορούσε να καταλήξει με ποινικό μητρώο, αφότου η μητέρα της έμαθε ότι άγνωστος «ψάρευε» την κόρη της στο διαδίκτυο και στη συνέχεια ήρθε σε επαφή με την αστυνομία.

Ο παιδόφιλος που εξανάγκασε το κορίτσι να στείλει την εικόνα δεν έχει βρεθεί ακόμα, ανέφερε η Sunday Mirror.

Κλείσιμο
Ο δράστης λέγεται ότι χρησιμοποίησε έναν ανώνυμο λογαριασμό στο Instagram για να βομβαρδίσει το κορίτσι με μηνύματα και αιτήματα για φωτογραφίες. Η μικρή αρχικά αρνήθηκε, αλλά αργότερα υπέκυψε στην πίεση και έστειλε μια εικόνα από το iPad της, πριν τελειώσει τη συζήτηση καθώς οι απαιτήσεις έγιναν πιο άσεμνες.

Η μητέρα της, ανακάλυψε αργότερα τα μηνύματα και ήρθε σε επαφή με το Κέντρο Εκμετάλλευσης Παιδιών και Ηλεκτρονικής Προστασίας (CEOP), τμήμα της Εθνικής Υπηρεσίας για την Εγκληματικότητα (NCA), το οποίο τη συμβούλευσε να το αναφέρει στην αστυνομία.

Οι αστυνομικοί πήραν κατάθεση από την κοπέλα, που ζει στη νότια Αγγλία, και πήραν το iPad για εξέταση. Ένας ανώτερος υπάλληλος της CEOP ήρθε αργότερα σε επαφή με τη μητέρα του κοριτσιού και προειδοποίησε ότι η κόρη της μπορεί να αντιμετωπίσει κατηγορίες. Και αυτό γιατί;

Η δημιουργία ή ο διαμοιρασμός ιδιωτικών εικόνων ενός παιδιού είναι παράνομα, ακόμη και αν το άτομο που το κάνει είναι ανήλικο που στέλνει μια εικόνα του εαυτού του.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω», είπε στη Sunday Mirror. «Πώς μπορεί το θύμα να καταλήξει με ποινικό μητρώο; Είναι μια νεαρή, αθώα κοπέλα που έκανε ένα μεγάλο, μεγάλο λάθος».

Πρόσθεσε: «Είναι το θύμα, εξαναγκάστηκε να τη στείλει, υπάρχει ένας παιδεραστής εκεί έξω, μιλάμε για την ποινικοποίηση ενός κοριτσιού, φοβάται, είναι αναστατωμένη, ανησυχεί για το τι πρόκειται να συμβεί και αναρωτιέμαι εάν έκανα το σωστό στο να το αναφέρω.

«Το παιδί μου είναι θύμα "ψαρέματος", αλλά τώρα μπορεί να θεωρηθεί εγκληματίας. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα μπορούσαν να βρεθούν και άλλοι γονείς στη θέση να χρειαστεί να αποκρύψουν κάποια παρόμοια περιστατικά. Πόσοι άνθρωποι πραγματικά ήξεραν ότι αυτό έλεγε ο νόμος;»

Το κορίτσι περιμένει τώρα να μάθει αν θα αντιμετωπίσει κατηγορίες, καθώς συνεχίζεται η αστυνομική έρευνα.

Ένας εκπρόσωπος της NCA τόνισε ότι η υπηρεσία πάντοτε «βάζει τη φροντίδα του θύματος και την ασφάλειά των παιδιών και των νέων πρώτα και κύρια».

Προσθέτουν: «Σε αυτή την περίπτωση καταλαβαίνουμε ότι το παιδί έστειλε μια εικόνα του εαυτού του σε άλλο πρόσωπο. Εάν βρεθεί ένας νέος χρήστης να δημιουργεί ή να μοιράζεται εικόνες, η αστυνομία πρέπει να καταγράψει ένα έγκλημα, σύμφωνα με τους Κανόνες Καταμέτρησης του Εσωτερικού Γραφείου, και να διερευνήσει την υπόθεση.

«Έχουν τη διακριτική ευχέρεια να μην προβούν σε επίσημες ενέργειες εάν δεν είναι προς το δημόσιο συμφέρον να το πράξουν. Η αστυνομία ενθαρρύνεται να υιοθετήσει μια κοινή λογική προσέγγιση που δεν ποινικοποιεί άσκοπα τα παιδιά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης