Νεαρή Ινδή πήρε συνέντευξη από 100 βιαστές - Οι δηλώσεις που την άφησαν άφωνη από το σοκ

Νεαρή Ινδή πήρε συνέντευξη από 100 βιαστές - Οι δηλώσεις που την άφησαν άφωνη από το σοκ

Η υποψήφια διδάκτωρ ήθελε να ανακαλύψει τι ακριβώς μετατρέπει αυτούς τους άνδρες σε «τέρατα», πώς βλέπουν οι ίδιοι τα εγκλήματά τους και τι μπορεί να γίνει για τη βελτίωση της θέσης της γυναίκας στη χώρα της

Ούτε μέρα δεν περνάει χωρίς τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία να μεταδώσουν ακόμη μία ιστορία φρίκης με θύμα κάποια άτυχη ανήλικη ή ενήλικη Ινδή, η οποία έπεσε θύμα βιασμού στην πατρίδα της.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αρχείο Εγκλημάτων της Ινδία, 34.651 Ινδές έπεσαν θύμα βιασμού μόνο το 2015, το πιο πρόσφατο έτος για το οποίο υπάρχουν πλήρη στοιχεία. Το 2013, τη χρονιά που ξέσπασαν μαζικές διαδηλώσεις στην Ινδία μετά τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία μιας νεαρής κοπέλας - γνωστής με το ψευδώνυμο "Η Ατρόμητη" - εξειδικευμένα ερενητικά κέντρα χαρακτήρισαν τηνν Ινδία ως «το χειρότερο μέρος για να ζει μια γυναίκα» από όλες τις χώρες των G-20. Αξιοσημείωτο είναι ότι η Ινδία χαρακτηρίστηκε χειρότερη ακόμα και από τη Σαουδική Αραβία, όπου οι γυναίκες δεν μπορούν να κάνουν καμία ενέργεια χωρίς την επίβλεψη του άνδρα κηδεμόνα τους.

Εκείνη ακριβώς τη χρονιά, μια 22χρονη απόφοιτη πανεπιστημιακής σχολής Εγκληματολογίας, συγκλονισμένη από το κύμα της βίας με στόχο κορίτσια και νεαρές γυναίκες στη χώρα της, άρχισε να επισκέπτεται τη φυλακή Τιχάρ στο Νέο Δελχί και να παίρνει συνεντέυξεις από καταδικασμένους βιαστές, στο πλαίσιο της Διδακτορικής Διατριβής της. 

Στόχος της, να ανακαλύψει τι ακριβώς μετατρέπει αυτούς τους άνδρες σε «τέρατα», πώς βλέπουν οι ίδιοι τα εγκλήματά τους και τι μπορεί να γίνει για τη βελτίωση της θέσης της γυναίκας στην ινδική κοινωνία.

Όπως διαπίστωσε μετά από τρία ολόκληρα χρόνια έρευνας, η συντριπτική πλειοψηφία των βιαστών στη χώρα της είναι αμόρφωτοι. Από τα 100 άτομα με τα οποία μίλησε συνολικά, εκείνοι που είχαν τελειώσει το γυμνάσιο μετριούνταν στα δάχτυλα του ενός χεριού. Πολλοί δε, δεν είχαν καταφέρει να βγάλουν ούτε το δημοτικό. 

«Όταν ξεκίνησα την έρευνα, ήμουν πεπεισμένη ότι αυτοί οι άνδρες ήταν τέρατα. Όταν όμως τους μιλάς συνειδητοποιείς ότι πρόκειται για απόλυτα συνηθισμένους ανθρώπους. Οι πράξεις τους ήταν άμεση συνέπεια της ανατροφής τους και της νοοτροπίας με την οποία μεγάλωσαν», λέει η υποψήφια διδάκτωρ στη Washington Post.

Όπως εξηγεί, στις ινδικές οικογένειες - ακόμα και στις μορφωμένες - οι γυναίκες περιορίζονται σε άκρως παραδοσιακούς ρόλους. Πολλές δεν έχουν καν την άνεση να αποκαλέσουν τον σύζυγό τους με το μικρό του όνομα. «Οι άνδρες διδάσκονται εσφαλμένες ιδέες περί αρρενωπότητας και οι γυναίκες μαθαίνουν να είναι υποτακτικές. Αυτό συμβαίνει σε κάθε σπιτικό. Μπορεί ο κόσμος να πιστεύει ότι κάτι πάει στραβά με τους βιαστές ως ανθρώπους, αλλά είναι κομμάτι της κοινωνίας. Δεν είναι εξωγήινοι που βρέθηκαν ανάμεσά μας από έναν άλλον κόσμο», υπογραμμίζει η 26χρονη Madhumita Pandey.

Μιλώντας με τους βιαστές, η Pandey διαπίστωσε ότι τα λόγια τους απηχούσαν ιδέες με τις οποίες μεγάλωσε και η ιδια, στο δικό της σπίτι. «Αυτό που σε σοκάρει πιο πολύ μετά τη συνομιλία σου μαζί τους, είναι ότι αυτοί οι άνδρες έχουν τη δύναμη να σε κάνουν να τους λυπηθείς. Ως γυναίκα δεν πρέπει να αισθάνεσαι ίχνος οίκτου για αυτούς. Ωστόσο υπήρχαν στιγμές που παραλίγο να ξεχάσω ότι είχαν καταδικαστεί επειδή βίασαν μια γυναίκα. Σύμφωνα με την εμπειρία μου, πολλοί από αυτούς τους άνδρες δεν συνειδητοποιούν καν ότι αυτό που έκαναν είναι βιασμός. Δεν κατανοούν την έννοια της συναίνεσης. Έπειτα διερωτάσαι: είναι μόνο αυτοί οι άνδρες έτσι; Ή μήπως σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο η πλειοψηφία του φύλου τους;».

Άλλο ένα κοινό στοιχείο που διαπίστωσε στις συνεντεύξεις της ήταν η παντελής έλλειψη σεξουαλικής διαπαιδαγώγης αυτών των ατόμων στην παιδική τους ηλικία. «Οι γονείς τους δεν έλεγαν καν τις λέξεις "πέος", "αιδοίο", "βιασμός" και "σεξ". Αν δεν μπορούν καν να κάνουν αυτό, πώς θα εκπαιδεύσουν τα αγόρια τους να σκέφτονται σωστά για αυτά τα πράγματα;».

Αναφορικά με το πώς βλέπουν σήμερα, από την φυλακή όπου εκτίουν την ποινή τους, την πράξη τους, τα ευρήματα της 26χρονης ήταν άκρως απογοητευτικά. «Μόνο 3-4 άτομα στα 100 μου είπαν ότι το έχουν μετανιώσει. Οι υπόλοιποι προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την πράξη τους ή να ρίξουν το φταίξιμο στο θύμα», εξηγεί η υποψήφια διδάκτωρ κάνοντας ειδική αναφορά στη δήλωση ενός βιαστή που την σόκαρε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη.

Ο 49χρονος άνδρας ήταν από εκείνους που εξέφρασαν μεταμέλεια, αλλά η αμέσως επόμενη φράση του βύθισε την κοπέλα στην απελπισία. Έχοντας βρεθεί στη φυλακή μετά τον βιασμό μιας 5χρονης, ο διεστραμμένος βιαστής δήλωσε τα εξής: «Ναι, αισθάνομαι άσχημα επειδή κατέστρεψα μια ζωή. Τώρα δεν είναι πια παρθένα και κανείς δεν θα θέλει να την παντρευτεί. Εγώ πάντως θα ήμουν διατεθειμένος να το κάνω. Μπορεί και να την παντρευτώ όταν βγω για τη φυλακή».

Η δήλωση αυτή συγκλόνισε τόσο πολύ την 26χρονη με την ωμότητά της, που αναζήτησε το θύμα του 49χρονου για να δει πώς είναι σήμερα η ζωή της. Όταν με δυσκολία κατάφερε να εντοπίσει τη μητέρα της, διαπίστωσε ότι οι Ινδικές αρχές δεν είχαν κάνει καν τον κόπο να την ενημερώσουν ότι ο βιαστής του κοριτσιού της βρισκόταν πλέον στη φυλακή.


ΣΧΟΛΙΑ (15)

69873

Μόρφωση, διαπαιδαγώγηση, περιβάλλον, ήθη, μπλα, μπλα...Άμα δεν σου βγαίνει από την ψυχή σου ότι δεν είναι σωστό να βιάσεις...

.

Α) Αλλού να αναζητήσει η κοπέλα τα αίτια.. Όχι στην αμορφωσιά και την πατριαρχική κοινωνία μόνο. Ας κάνει μία συγκριτική μελέτη σε διαφορετικές εθνότητες από όλο τον κόσμο όπου η συντριπτική πλειοψηφία είναι φτωχή κι αμόρφωτη και οι απόψεις συντηρητικές. Διότι ξέρουμε ότι και οι παππούδες μας ήταν φτωχοί κι αμόρφωτοι και η κοινωνία τότε είχε πατριαρχικές τάσεις αλλά δεν ήταν κάφροι και κατ' εξακολούθησην βιαστές ή παιδεραστές. Γιατί; Μήπως είναι θέμα πολιτισμού; Β) Άρα τι μας λέει η κοπέλα; Να μην κάνουμε εισαγωγή άντρες από τη χώρα της γιατί έχουν μεγαλώσει έτσι που είναι κάφροι και δεν το συνειδητοποιούν κιόλας.. Πόσο να διαφέρουν άραγε οι γειτονικοί Πακιστανοί από τους Ινδούς; Λέτε η μόνη μάλλον ουσιαστική διαφορά τους, η θρησκεία, να τους κάνει καλύτερους; (Μπουχαχα)

Ε.Π

Κρίνοντας απ το κείμενο και τα σχόλια, λυπάμαι πολύ που κάποιοι κάνουν χιουμοράκι με τέτοια θέματα κι αυτοαποκαλούνται άνθρωποι, πάντα με επιλεκτικές ευαισθησίες. Προφανώς το 'ανοιχτόμυαλο' σταματά στην θεωρία και η υποκρισία περισσεύει. Βρίζουμε τη θέση της γυναίκας στο ισλάμ, αλλά μεγάλο ποσοστό πιστεύει τα ίδια. Υποστηρίζουμε το ισλάμ γιατί όλοι είμαστε ίδιοι/ίσοι και πρέπει να υπάρχει αγάπη κλπ αλλά περιμένουμε παρθένα επειδή σεξουαλικά είμαστε άχρηστοι και θα χάσουμε στη σύγκριση και προίκα γιατί είμαστε ετερόφωτοι. Πόσο γοητευτικός είναι ένας τόσο ανασφαλής άνδρας;;

άσε μας κουκλίτσα μας.

εδώ δεν μιλάμε για βιαστές απλούς μιλάμε για παιδεραστία. ο βιασμός μιας πεντάχρονης δεν θεωρείται έγκλημα λόγω παιδείας αλλά λόγω ανωμαλίας και διαστροφής. Κάποιο πρόβλημα έχει και η δημοσιογράφος που τους είδε απλούς καθημερινούς ανθρώπους χωρίς παιδεία. κορίτσι μου, όλη η χώρα σου έχει πρόβλημα, αυτοί δεν είναι άνθρωποι ούτε ζώα είναι κτήνη.

Φούφουτος

Αν κατάλαβες καλά, το άρθρο μιλάει για την μελέτη μιας ερευνήτριας, για το αν οι βιαστές στην Ινδία είναι διαταραγμένες προσωπικότητες και ανώμαλοι. Το αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρο ότι είναι σχεδόν όλοι φυσιολογικότατοι άνθρωποι της Ινδίας. Έτσι μαθαίνουν, έτσι κάνουν. Στις χώρες αυτές ο μόνος διαχωρισμός στις γυναίκες είναι αν ντύνονται σεμνά και συνοδεύονται ταυτόχρονα από άνδρα. Όποια ξεφεύγει από αυτό τον κανόνα "επιτρέπεταινα βιαστεί από έναν έως και δεκαπέντε άνδρες, είτε είναι τουρίστρια που φοράει σορτσάκι κιας συνοδεύεται, είτε είναι πεντάχρονο κοριτσάκι. Αν δεν το πιστεύεις τράβα κατά την Ινδική επαρχία και ...κάνε την δική σου έρευνα.

Ανίατος

Δώστε τους άσυλο στο Συριζισταν.

...

Σε μια χώρα όπου μια γυναίκα καταστρεφεται επειδή δεν είναι παρθένα, οι αγράμματοι βιαστές δεν κάνουν εντύπωση.

Λούλης

@18:32. Το να παντρευτείς μια γυναίκα "μεταχειρισμένη" και άφραγκη, καταστρέφεσαι ΕΣΥ!!

Πάντως εσύ

Σίγουρα, ΔΕΝ κινδυνεύεις να " μεταχειριστείς"

ψαγμενος

Σωστος ο λουλης.αντε ειπες και κατι σωστος μπουλη,σιγα μην παρω μεταχειρισμενη γυναικα..ουτε μεταχειρισμενο αυτοκινητο δεν παιρνω..και σιγα μην παρω και αφραγκη να τ ην ταιζω χαχα..κοροιδα..

αννα

οι ψαγμένοι λούληδες σε τιποτα δεν διαφερουν απο τους ινδους και αλλους βιαστες. Ιδια υπο-ζωα για τους ίδιους λόγους, ή αλλιώς: ολα τα γουρουνια την ιδια μουρη εχουνε

ψαγμενος

Εσυ αννα παντως σιγουρα εισαι ενα τριχωτο κοντοχοντρο σιχαμα μπογος που προκαλεις την αηδια στους αντρες.

mk

Προφανώς έχει μείνει και μαγκούφης εεεεε;

Ετοιμόλογος

Λούλης = "Βουτυροπαιδο, συνήθως γόνος πλούσιας οικογένειας. ". Πηγή[...]

MGTOW

Το να παντρευτείς, καταστρέφεσαι. Μόνο οι ανασφαλείς και τα βήτα αρσενικά, παντρεύονται. Οι υπόλοιποι απλά χαιρόμαστε τη ζωή!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

texas_train

Βίντεο με εντυπωσιακές εικόνες από το σημείο - Μεγάλη έκρηξη που συντάραξε τα σπίτια στην περιοχή και φωτιά στα βυτιοφόρα - Εκκενώθηκαν τουλάχιστον 20 σπίτια -
Τρία άλογα νεκρά από τη φωτιά που επεκτάθηκε σε στάβλο