Η «Ίρμα» ισοπέδωσε το διάσημο αεροδρόμιο όπου τα αεροπλάνα...«ξύριζαν» κεφάλια

Η «Ίρμα» ισοπέδωσε το διάσημο αεροδρόμιο όπου τα αεροπλάνα...«ξύριζαν» κεφάλια

Το Princess Juliana έγινε διάσημο κυρίως λόγω των δεκάδων βίντεο που δείχνουν τα αεροπλάνα να περνούν σε απόσταση αναπνοής πάνω από κεφάλια λουόμενων

Η «Ίρμα» ισοπέδωσε το διάσημο αεροδρόμιο όπου τα αεροπλάνα...«ξύριζαν» κεφάλια
Παρελθόν αποτελεί πλέον το διάσημο αεροδρόμιο Princess Juliana στον Άγιο Μαρτίνο, το νησάκι της Καραϊβικής που δέχτηκε ίσως το ισχυρότερο πλήγμα από τον τυφώνα «Ίρμα» με καταστροφές που καλύπτουν το 95% των κτιρίων και των δρόμων του.

Το εμβληματικό αεροδρόμιο, που έχει χαρακτηριστεί από ΜΜΕ ως «ένα από τα πιο επικίνδυνα του κόσμου», έγινε διάσημο κυρίως λόγω των δεκάδων βίντεο που έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο και δείχνουν τα αεροπλάνα να περνούν σε απόσταση αναπνοής πάνω από κεφάλια λουόμενων σε παρακείμενη παραλία.

Κλείσιμο


To Princess Juliana επλήγη από ανέμους ταχύτητας 300 χιλιομέτρων την ώρα, οι οποίοι εκτόξευαν τεράστιες πέτρες και δέντρα, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές σε αεροπλάνα και διαδρόμους προσγείωσης/απογείωσης.

Οι εγκαταστάσεις πλημμύρισαν μέχρι το ταβάνι από νερό και άμμο που μεταφέρθηκε μέσω του αέρα από την κοντινή παραλία Μάχο.



Το αεροδρόμιο, που βρίσκεται στην ολλανδική πλευρά του Αγίου Μαρτίου, είχε διακόψει τη λειτουργία τους από την Τρίτη, για προληπτικούς λόγους.

«Σφηνωμένο» ανάμεσα σε μια στενή παραλία και ένα βουνό, το εμβληματικό αεροδρόμιο είχε μετατραπεί με τα χρόνια σε ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του νησιού, ιδίως ανάμεσα στους λάτρεις της αδρεναλίνης που δεν έβλεπαν την ώρα να δουν τα αεροπλάνα να περνούν «ξυστά» πάνω από τα κεφάλια τους.



Ωστόσο μέσα στα χρόνια δεν έλειψαν και τα δυστυχήματα: τον περασμένο Ιούλιο, μια 57χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της χτυπημένη από τον δυνατό αέρα που εξερχόταν από τον κινητήρα ενός αεροσκάφους καθώς απογειωνόταν. Τον ίδιο τραγικό θάνατο είχε και μια νεότερη γυναίκα πριν από πέντε χρόνια, η οποία είχε επισκεφθεί την παραλία Μάχο ειδικά για να βιώσει αυτήν την «ακραία» εμπειρία.

Δείτε βίντεο του αεροδρόμίου πριν τον τυφώνα


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης