Ινδία: Επέτρεψαν σε 13χρονη θύμα βιασμού να κάνει έκτρωση στην 32η εβδομάδα

Ινδία: Επέτρεψαν σε 13χρονη θύμα βιασμού να κάνει έκτρωση στην 32η εβδομάδα

Το έμβρυο είναι περίπου έξι μηνών αλλά το δικαστήριο έκρινε πως το να έρθει στον κόσμο θα προκαλέσει αξεπέραστο ψυχολογικό τραύμα στο μικρό κορίτσι που θα το γεννούσε

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας επέτρεψε σήμερα σε μια 13χρονη κοπέλα, που έμεινε έγκυος από τον βιαστή της να κάνει έκτρωση, αν και βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. 

Το κορίτσι διανύει την 32η εβδομάδα της κύησης, το έμβρυο δηλαδή είναι περίπου έξι μηνών, πολύ παραπάνω από το όριο της 20ής εβδομάδας που ισχύει για τις αμβλώσεις στην Ινδία, όμως το δικαστήριο αποφάσισε η διαδικασία να προχωρήσει, καθώς κρίθηκε πως βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή τόσο της μητέρας όσο και του παιδιού. 

Ο δημόσιος συνήγορος της κοπέλας υποστήριξε πως το κορίτσι θα υφίστατο «ψυχολογικό τραύμα» σε περίπτωση που αναγκαζόταν από το δικαστήριο να φέρει στον κόσμο αυτό το παιδί και το δικαστήριο συμμερίστηκε την άποψη αυτή. 

Σύμφωνα με τοπικά μμε βιαστής του κοριτσιού ήταν ένας από τους συναδέλφους του πατέρα της και έχει συλληφθεί. Ένας γυναικολόγος στο Μουμπάι που είδε την 13χρονη, κατέθεσε πως ήταν ήδη στην 27η εβδομάδα της κύησης όταν τον επισκέφθηκε. Οι γονείς της αμέσως προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο, ζητώντας εξαίρεση για την κόρη τους - κάτι που τελικά πέτυχαν. 

Πρόσφατα στην Ινδία ένα κοριτσάκι μόλις δέκα ετών έφερε στον κόσμο το παιδί του βιαστή της, καθώς το δικαστήριο δεν της επέτρεψε να κάνει έκτρωση. 

Η Ινδία κατέχει το «ρεκόρ» βιασμών ανηλίκων με 20.000 περιπτώσεις να έχουν αναφερθεί επισήμως στις αρχές το 2015. 

ΣΧΟΛΙΑ (3)

κιτκατ

Στις 33 εβδομαδες δεν ειναι εκτρωση, ειναι δολοφονια! 7,7 μηνων ειναι ολοκληρο παιδι , μπορει ανετα να ζησει αν γεννηθει!!!

Πρόκειται για ...μεγαααάλο(!) πολιτισμό

Και αυτόν τον ..πολιτισμό(!) θέλουν οι δικοί μας λαθρολάγνοι Κυβερνώντες..να ενσωματώσουμε στον δικό μας Πολιτισμό!!!

@

Στην Αμερική επιτρέπεται η έκτρωση καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

british_airways

Το Φόρεϊν Όφις, στη σελίδα του με τις ταξιδιωτικές οδηγίες για όσους σκοπεύουν να επισκεφθούν την Αίγυπτο, αναφέρει ότι υπάρχει «αυξημένος κίνδυνος τρομοκρατίας εναντίον της αεροπλοΐας»