Ινδία: Επέτρεψαν σε 13χρονη θύμα βιασμού να κάνει έκτρωση στην 32η εβδομάδα

Ινδία: Επέτρεψαν σε 13χρονη θύμα βιασμού να κάνει έκτρωση στην 32η εβδομάδα

Το έμβρυο είναι περίπου έξι μηνών αλλά το δικαστήριο έκρινε πως το να έρθει στον κόσμο θα προκαλέσει αξεπέραστο ψυχολογικό τραύμα στο μικρό κορίτσι που θα το γεννούσε

Ινδία: Επέτρεψαν σε 13χρονη θύμα βιασμού να κάνει έκτρωση στην 32η εβδομάδα
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας επέτρεψε σήμερα σε μια 13χρονη κοπέλα, που έμεινε έγκυος από τον βιαστή της να κάνει έκτρωση, αν και βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. 

Το κορίτσι διανύει την 32η εβδομάδα της κύησης, το έμβρυο δηλαδή είναι περίπου έξι μηνών, πολύ παραπάνω από το όριο της 20ής εβδομάδας που ισχύει για τις αμβλώσεις στην Ινδία, όμως το δικαστήριο αποφάσισε η διαδικασία να προχωρήσει, καθώς κρίθηκε πως βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή τόσο της μητέρας όσο και του παιδιού. 

Ο δημόσιος συνήγορος της κοπέλας υποστήριξε πως το κορίτσι θα υφίστατο «ψυχολογικό τραύμα» σε περίπτωση που αναγκαζόταν από το δικαστήριο να φέρει στον κόσμο αυτό το παιδί και το δικαστήριο συμμερίστηκε την άποψη αυτή. 

Σύμφωνα με τοπικά μμε βιαστής του κοριτσιού ήταν ένας από τους συναδέλφους του πατέρα της και έχει συλληφθεί. Ένας γυναικολόγος στο Μουμπάι που είδε την 13χρονη, κατέθεσε πως ήταν ήδη στην 27η εβδομάδα της κύησης όταν τον επισκέφθηκε. Οι γονείς της αμέσως προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο, ζητώντας εξαίρεση για την κόρη τους - κάτι που τελικά πέτυχαν. 

Πρόσφατα στην Ινδία ένα κοριτσάκι μόλις δέκα ετών έφερε στον κόσμο το παιδί του βιαστή της, καθώς το δικαστήριο δεν της επέτρεψε να κάνει έκτρωση. 
Κλείσιμο

Η Ινδία κατέχει το «ρεκόρ» βιασμών ανηλίκων με 20.000 περιπτώσεις να έχουν αναφερθεί επισήμως στις αρχές το 2015. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης