Μέσω... Κίνας θα προσπαθήσει να επιλύσει την κορεατική κρίση ο Τραμπ

Μέσω... Κίνας θα προσπαθήσει να επιλύσει την κορεατική κρίση ο Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συζητήσει με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ το θέμα της ασφάλειας που εγείρεται μετά τη μεγαλύτερη δοκιμή πυρηνικών όπλων που ισχυρίζεται ότι πραγματοποίησε το καθεστώς της Πιονγιάνγκ

Μέσω... Κίνας θα προσπαθήσει να επιλύσει την κορεατική κρίση ο Τραμπ
Ο Τραμπ επιδιώκει την επίλυση της κορεατικής κρίσης μέσω Κίνας.

Σήμερα το πρωί, ο Αμερικανός πρόεδρος θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον Κινέζο ομόλογό του, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Θα είναι η πρώτη τηλεφωνική συνομιλία των δύο ηγετών μετά την
έκτη πυρηνική δοκιμή στην οποία ισχυρίζεται ότι προέβη το βορειοκορεατικό καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν ανεβάζοντας επικίνδυνα το θερμότερο στην κορεατική χερσόνησο. 
Κλείσιμο

Ο Αμερικανός πρόεδρος,
Ντόναλντ Τραμπ, θα συζητήσει με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ το θέμα της ασφάλειας που εγείρεται μετά την μεγαλύτερη δοκιμή πυρηνικών όπλων που ισχυρίζεται ότι πραγματοποίησε το καθεστώς της Πιονγιάνγκ, προσθέτει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι χθες, ο Τραμπ είχε τηλεφωνική συνομιλία με την Τερέζα Μέι με την οποία συμφώνησε πως η Κίνα πρέπει να ασκήσει περισσότερη πίεση στη Βόρεια Κορέα, ώστε να την πείσει να σταματήσει τις πυραυλικές της δοκιμές.

O Tραμπ ποντάρει στην Κίνα για την επίλυση της βορειοκορεατικής κρίσης,γράφει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα «Telegraph», υποστηρίζοντας πως ο Αμερικανός πρόεδρος ξέρει καλά πως το Πεκίνο είναι η μόνη χώρα που έχει συμφέρον για να λυθεί το πρόβλημα μέσω της διπλωματίας αφού είναι ο πιο σημαντικός εμπορικός εταίρος της Πιονγιάνγκ. 

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε πως θα εξοπλίσει με προηγμένα όπλα το Τόκιο και τη Σεούλ. Μέσω του Twitter, o Τραμπ ανακοίνωσε τη διεύρυνση του αμερικανικού οπλοστασίου ώστε να μπορούν να αγοράζουν πιο προηγμένα όπλα η Ιαπωνία και η Νότιος Κορέα. Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε άδεια στην Ιαπωνία και τη Νότιο Κορέα να αγοράσουν σημαντικά αυξημένες ποσότητες ιδιαίτερα προηγμένου στρατιωτικού υλικού.

Την ίδια ώρα, η Ιαπωνία αναθεώρησε προς το πάνω την ισχύ της βόμβας υδρογόνου στην οποία ισχυρίζεται ότι προέβη ο Κιμ.

H έκτη πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας είχε ισχύ 160 κιλοτόνων, τουλάχιστον δέκα φορές πιο ισχυρή από την ατομική βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα το 1945, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης