Προειδοποιεί τις ΗΠΑ ο Πούτιν: Μην στείλετε όπλα στους Ουκρανούς

Προειδοποιεί τις ΗΠΑ ο Πούτιν: Μην στείλετε όπλα στους Ουκρανούς

Μια τέτοια κίνηση θα επιδεινώσει την κατάσταση και θα αυξήσει τον αριθμό των θυμάτων - Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πώς θα αντιδράσουν οι αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες, είπε ο ισχυρός άντρας της Ρωσίας

Προειδοποιεί τις ΗΠΑ ο Πούτιν: Μην στείλετε όπλα στους Ουκρανούς
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι οποιαδήποτε απόφαση που θα λάβουν οι Ηνωμένες Πολιτείες να στείλουν στην Ουκρανία αμυντικά όπλα, θα πυροδοτήσει την ένταση στην ανατολική Ουκρανία και ενδεχομένως να ωθήσει τους ρώσους αποσχιστές να διευρύνουν την δράση τους στην περιοχή.

Αναφερόμενος σε μια ενδεχόμενη απόφαση των ΗΠΑ να στείλει όπλα στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος παρατήρησε ότι "αυτό συνιστά απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών ως κυρίαρχου κράτους" η οποία δεν θα ωφελήσει στην εξεύρεση ειρηνικής λύσης, αλλά το μόνο που θα κάνει είναι να επιδεινώσει την κατάσταση. Η αποστολή όπλων δεν θα αλλάξει στο ελάχιστο την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία, αλλά θα αυξήσει τον αριθμό των θυμάτων. Εκτός των άλλων, μια τέτοια απόφαση των ΗΠΑ πιστοποιεί ότι οι αμυντικές δυνάμεις των αυτοανακηρυχθέντων δημοκρατιών του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ διαθέτουν επαρκή οπλισμό, και οπλισμό μεταξύ άλλων που έχουν πάρει από τον εχθρό".

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος είπε "ότι σε περίπτωση που τα αμερικανικά όπλα φθάσουν στην ζώνη της διένεξης, είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πώς θα αντιδράσουν οι αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες, ενδεχομένως να στείλουν τα ήδη υπάρχοντα όπλα τους σε άλλες ζώνες της διένεξης".

Κλείσιμο
Τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κίεβο ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις είχε δηλώσει ότι, επιστρέφοντας στην Ουάσιγκτον, θα θέσει στην κυβέρνηση το θέμα της αποστολή αμυντικών όπλων, αναθεωρώντας την στάση που είχε τηρήσει στο ζήτημα αυτό η κυβέρνηση του Μπάρακ Ομπάμα.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης