Ανατριχιαστικό «ψυχροπολεμικό» βίντεο: Παιδιά-πειραματόζωα σε θάλαμο αερίων!

Ανατριχιαστικό «ψυχροπολεμικό» βίντεο: Παιδιά-πειραματόζωα σε θάλαμο αερίων!

Τα παιδιά παραμένουν στο δωμάτιο για δέκα λεπτά, προτού τα βγάλουν από αυτό - Ο αφηγητής επισημαίνει ότι «υποβλήθηκαν σε μία δοκιμή πολύ μεγαλύτερη απ' ό,τι αναμένεται σε μία βιολογική επίθεση»

Ένα ανατριχιαστικό βίντεο από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου δείχνει δοκιμές με θανατηφόρους μικροοργανισμούς που γίνονται σε αντιασφυξιογόνες μάσκες που φορούν μικροί μαθητές! 

Το βίντεο που καταγράφηκε στις ΗΠΑ το 1960 δείχνει μία σχολική αίθουσα γεμάτη παιδιά που δεν είναι μεγαλύτερα των 10 ετών και τα οποία παρακολουθούν μία διάλεξη ενός επισκέπτη σχετικά με συμβουλές για τις συσκευές προστασίας από τους βιολογικούς κινδύνους.

Οι μαθητές, που είναι παιδιά στρατιωτών, οδηγούνται στη συνέχεια σε ένα δωμάτιο, όπου φορούν μάσκες και γίνεται η δοκιμή για την αποτελεσματικότητά της με τη χρήση θανατηφόρου κοκτέιλ μικροβίων. 

Τα παιδιά παραμένουν στο δωμάτιο για 10 λεπτά, προτού τα βγάλουν από αυτό, και τον αφηγητή να επισημαίνει ότι «υποβλήθηκαν σε μία δοκιμή πολύ μεγαλύτερη από ό,τι αναμένεται σε μία βιολογική επίθεση». Το εσωτερικό από τις μάσκες εξετάστηκε στη συνέχεια για σημάδια διαρροής. 

Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου με τη Ρωσία, οι ΗΠΑ ήθελαν να διασφαλίσουν ότι είναι προετοιμασμένες για οποιοδήποτε ενδεχόμενο, με αυτό του βιολογικού πολέμου να εξετάζεται και από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές. 

Κορυφαίοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θεωρούσαν πιθανό ότι μία επίθεση θα έπαιρνε τη μορφή ενός θανατηφόρο αερομεταφορούμενου παθογόνου παράγοντα που θα εξαπλωνόταν ταχύτατα, προκαλώντας ασύλληπτες βλάβες σε εκατομμύρια ανθρώπους. 

Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση ήθελε να προετοιμάσει κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 

Σχεδίασε έξι μεγέθη από τέτοιες μάσχες,  θεωρώντας ότι ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψει αν ταιριάζουν σε όλα τα πρόσωπα είναι να τις δοκιμάσουν σε παιδιά. 

Πρν μπουν στον θάλαμο αερίων μετρήθηκε η περίμετρος του κεφαλιού κάθε παιδιού, ώστε να βρεθεί το κατάλληλο μέγεθος. Οι μάσκες είχαν ψεκαστεί με έλαιο μπανάνας ούτως ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει διαρροή. Εάν το χημικό δεν θα μπορούσε να γίνει αντιληπτό με την όσφρηση από τα παιδιά, τότε οι μάσκες είχαν «κουμπώσει» καλά. 

Το ευτυχές ήταν ότι δεν παρέστη ανάγκη για τέτοιες μάσκες στην αμερικανική ενδοχώρα, αν και οι επιστήμονες πίστευαν ότι αν οι ΗΠΑ έπεφταν θύμα βιολογικής επίθεσης οι άνθρωποι θα έπρεπε να είναι ασφαλείς. 


ΣΧΟΛΙΑ (3)

Doc

Καθάρματα μοναδικά ανήμπορα να νιώσουν το παραμικρό! Ψυχασθενείς με κάθε σημασία του όρου... έχει παραγίνει το κακό με την ανθρώπινη διαστροφή ... νησί και μακρυά από κάθε πολιτισμό

F

Πάλι ορφανά παιδάκια πειραματόζωα.

ε βεβαια

Και φυσικα στις ''δημοκρατικες'' ΗΠΑ, που αλλου;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

china-cambolia

Αυτή η διευθέτηση θα προσφέρει στην Κίνα μεγαλύτερες δυνατότητες να αναπτύσσει δυνάμεις σε περιοχές όπου έχει εδαφικές διεκδικήσεις και οικονομικά συμφέροντα, στη Νότια Σινική Θάλασσα