Συνελήφθη στην Ουρουγουάη ο «βασιλιάς της κοκαΐνης του Μιλάνου»

Συνελήφθη στην Ουρουγουάη ο «βασιλιάς της κοκαΐνης του Μιλάνου»

Ο Ιταλός μαφιόζος Ρόκο Μοράμπιτο καταζητείτο επί 23 χρόνια για εμπορία ναρκωτικών - Εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης της Ιντερπόλ - Ποιο ήταν το «μοιραίο» λάθος του

Συνελήφθη στην Ουρουγουάη ο «βασιλιάς της κοκαΐνης του Μιλάνου»
Συνελήφθη την Κυριακή σε ξενοδοχείο του Μοντεβιδέο ο Ιταλός μαφιόζος Ρόκο Μοράμπιτο, καταζητούμενος επί 23 χρόνια για εμπορία ναρκωτικών και που τα τελευταία 13 χρόνια ζούσε στο παραθαλάσσιο θέρετρο Πούντα δελ Έστε της Ουρουγουάης με ψεύτικη ταυτότητα.

Ο 50χρονος Ιταλός είχε το παρατσούκλι
«βασιλιάς της κοκαΐνης του Μιλάνου», ήταν γνωστός για τα πολυτελή πάρτι που οργάνωνε στο Μιλάνο και είχε αναδειχθεί σε ένα από τα ηγετικά στελέχη της Ντρανγκέτα, της μαφίας της Καλαβρίας. Σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία, ο Μοράμπιτο βρισκόταν πίσω από το λαθρεμπόριο εκατοντάδων κιλών κοκαΐνης από τη Βραζιλία στην Ιταλία.

Κλείσιμο
Το 2002 ο καταζητούμενος μαφιόζος, εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης της Ιντερπόλ, κατέφυγε στην Ουρουγουάη, όπου ζούσε με πλαστά βραζιλιάνικα έγγραφα και με το όνομα Φρανσίσκο Καπελέτο.



Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, ο μαφιόζος έκανε το «μοιραίο» λάθος και οδήγησε την αστυνομία στα ίχνη του, όταν πήγε να γράψει την κόρη του σε κολέγιο με το πραγματικό της όνομα.

Ο δικηγόρος του μαφιόζου δήλωσε πως ο πελάτης του από το 1994 «ζούσε μια κανονική ζωή» και δεν είχε εμπλακεί σε εγκληματικές δραστηριότητες. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσής του στην Ιταλία, γεγονός που αναμένεται να γίνει τους προσεχείς μήνες, ο Μοράμπιτο θα παραμείνει φυλακισμένος στην Ουρουγουάη με την κατηγορία της κατοχής πλαστών εγγράφων και για δήλωση ψευδών στοιχείων ταυτότητας.



Οι ισχυροί δεσμοί του Μοράμπιτο με τα καρτέλ ναρκωτικών της Λατινικής Αμερικής τον έκαναν έναν από τους σημαντικότερους εισαγωγείς κοκαΐνης στην Ευρώπη. Η σύλληψή του έγινε μετά από συνεργασία των ιταλικών αρχών με την αστυνομία της Ουρουγουάης, ώστε να αποκαλυφθεί η πραγματική του ταυτότητα.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης