Εκπρόσωπος Ερντογάν: Μέρκελ και Σουλτς είναι λαϊκιστές

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Μέρκελ και Σουλτς είναι λαϊκιστές

Για «λαϊκισμό» επέκρινε τους Γερμανούς πολιτικούς ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, σε σχόλιο του για τις δηλώσεις τους στο χθεσινοβραδινό ντιμπέιτ γύρω από την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Μέρκελ και Σουλτς είναι λαϊκιστές
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσω του εκπροσώπου του, κατηγόρησε σήμερα τους Γερμανούς πολιτικούς ότι ενδίδουν στον λαϊκισμό, σχολιάζοντας το χθεσινό ντιμπέιτ που έγινε μεταξύ της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ και του σοσιαλδημοκράτη υποψήφιου Μάρτιν Σουλτς
εν όψει των γερμανικών εκλογών στις 24 Σεπτεμβρίου.

Τόσο Μέρκελ όσο και Σουλτς έκλεισαν την πόρτα της Ευρώπης στην Τουρκία. Η Γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι θα επιδιώξει τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ο Σουλτς επισήμανε ότι αν εκλεγεί, θα διακόψει τις διαπραγματεύσεις.

Κλείσιμο
«Ελπίζουμε πως η προβληματική ατμόσφαιρα που έκανε τις τουρκο-γερμανικές σχέσεις θύμα αυτού του στενού πολιτικού ορίζοντα θα τελειώσει», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θα βελτιωθούν.

Επίσης, ο κ. Καλίν τόνισε ότι «η στροφή της επικρατούσας γερμανικής πολιτικής στον λαϊκισμό θα οδηγήσει μόνο σε διακρίσεις και ρατσισμό».

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν κατηγόρησε τη Γερμανία ότι εγκαταλείπει το ευρωπαϊκό όραμα, λέγοντας: «Η επίθεση στην Τουρκία και τον Ερντογάν με πλήρη αδιαφορία για τις θεμελιώδεις και επείγουσες ανάγκες της Ευρώπης και της Γερμανίας, αντικατοπτρίζει τον περιορισμό του οράματος για την Ευρώπη».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης