Ο Νοτιοκορεάτης ΥΠΟΙΚ θα θέσει σε εφαρμογή έκτακταμέτρα αν υπάρξει αστάθεια στις αγορές

Ο Νοτιοκορεάτης ΥΠΟΙΚ θα θέσει σε εφαρμογή έκτακταμέτρα αν υπάρξει αστάθεια στις αγορές

«Γνωρίζουμε ότι μπορεί να υπάρξουν αρνητικές συνέπειες αν οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι επανεμφανιστούν», σημείωσε ο Κιμ Ντονγκ-γιον σε μια έκτακτη συνάντηση με ανώτατα στελέχη της κεντρικής τράπεζας και των ελεγκτικών θεσμών πριν από το άνοιγμα της αγοράς

Ο υπουργός Οικονομικών της Νότιας Κορέας δεσμεύθηκε σήμερα να θέσει σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα στήριξης της αγοράς εάν καταγραφεί αστάθεια στο χρηματιστήριο και στις αγορές παραγώγων, όπως προεξοφλείται μετά την έκτη δοκιμή πυρηνικού όπλου στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα, κι υπάρξουν ενδείξεις ότι η τάση εξαπλώνεται στην πραγματική οικονομία.

«Γνωρίζουμε ότι μπορεί να υπάρξουν αρνητικές συνέπειες αν οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι επανεμφανιστούν», σημείωσε ο Κιμ Ντονγκ-γιον σε μια έκτακτη συνάντηση με ανώτατα στελέχη της κεντρικής τράπεζας και των ελεγκτικών θεσμών πριν από το άνοιγμα της αγοράς.

«Θα παρακολουθούμε την κατάσταση της οικονομίας συνεχώς και θα προχωρήσουμε σε άμεσες, σθεναρές αντιδράσεις για να σταθεροποιήσουμε τις αγορές βάσει του σχεδίου μας για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων εάν χρειαστεί», συμπλήρωσε ο Κιμ.

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε χθες στην έκτη της δοκιμή ενός πυρηνικού όπλου, που ήταν ισχυρότερο από όλα τα προηγούμενα, και ανακοίνωσε ότι αυτή που δοκιμάστηκε ήταν μια προηγμένη βόμβα υδρογόνου η οποία μπορεί να προσαρμοστεί στην κεφαλή ενός βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς. Η εξέλιξη ώθησε τις ΗΠΑ να απειλήσουν ότι θα υπάρξει μια «τεράστια» στρατιωτική αντίδραση από πλευράς τους εάν η Βόρεια Κορέα κινηθεί εναντίον τους ή εναντίον συμμάχων τους.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

_28PEG_P

Έγραψαν ιστορία η Κριστίνα Κοχ και η Τζέσικα Μέιρ - Στόχος τους ήταν να αντικαταστήσουν μια μονάδα επαναφόρτισης μπαταριών, που παρουσίασε βλάβη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το περασμένο Σαββατοκύριακο - «Είμαστε πολύ περήφανοι για σας» είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια επικοινωνίας που είχε μαζί τους