Ιράν: Επικυρώθηκαν ποινές κάθειρξης 10 ετών σε τρεις Αμερικανούς

Ιράν: Επικυρώθηκαν ποινές κάθειρξης 10 ετών σε τρεις Αμερικανούς

Η απόφαση έρχεται σε μια περίοδο έντασης ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν σκληρύνει τον τόνο έναντι της Τεχεράνης μετά την άνοδο στην εξουσία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ

Η ιρανική δικαιοσύνη επικύρωσε σε δεύτερο βαθμό τις ποινές κάθειρξης δέκα ετών που είχαν επιβληθεί σε έναν Αμερικανό, δύο Ιρανοαμερικανούς και έναν λιβανέζο πολίτη για «συνεργασία» με τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός εισαγγελέας της Τεχεράνης.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω του πρακτορείου Mizanonline που εξαρτάται από το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε μια περίοδο έντασης ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν σκληρύνει τον τόνο έναντι της Τεχεράνης μετά την άνοδο στην εξουσία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Ένας αμερικανός πολίτης «καταδικάσθηκε σε κάθειρξη δέκα ετών για συνεργασία με ξένες κυβερνήσεις και η ποινή του επικυρώθηκε σε δεύτερο βαθμό», δήλωσε ο Αμπάς Τζαφαρί Ντολαταμπαντί, ο γενικός εισαγγελέας της Τεχεράνης.

Πρόκειται για τον Σιγιούε Ουάνγκ, ο οποίος αναφέρεται ως Σινοαμερικανός και του οποίου η καταδίκη σε κάθειρξη δέκα ετών είχε ανακοινωθεί στις 17 Ιουλίου από την ιρανική δικαιοσύνη, η οποία τον κατηγορεί για «διείσδυση» χωρίς να αναφέρει καμιά λεπτομέρεια για τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Εξάλλου «ένας λιβανέζος υπήκοος (Νεζάρ Ζακά) καταδικάσθηκε σε κάθειρξη δέκα ετών για συνεργασία με την αμερικανική κυβέρνηση», επιβεβαίωσε σήμερα ο εισαγγελέας.
«Επίσης δύο ιρανοί υπήκοοι (σ.σ.: που έχουν και την αμερικανική υπηκοότητα) καταδικάσθηκαν σε κάθειρξη δέκα ετών για συνεργασία με μια εχθρική κυβέρνηση. Οι ποινές τους επικυρώθηκαν σε δεύτερο βαθμό», πρόσθεσε.

Αυτοί οι δύο Ιρανοαμερικανοί, ο επιχειρηματίας Σιαμάκ Ναμαζί και ο πατέρας του, ο Μοχαμάντ Μπαγέρ Ναμαζί, είχαν καταδικασθεί τον Οκτώβριο του 2016, όπως και ο Λιβανέζος Νεζάρ Ζακά και τρία άλλα πρόσωπα, σε κάθειρξη δέκα ετών για «κατασκοπεία» προς όφελος της Ουάσινγκτον.
Οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει επανειλημμένα την άμεση απελευθέρωση των καταδικασθέντων.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

strasbrg02

Βίντεο από το σημείο της επιχείρησης - Είχε πάνω του ένα όπλο και ένα μαχαίρι - Ο μαροκινής καταγωγής Γάλλος εντοπίστηκε σε αποθήκη στην περιοχή Meinau, κοντά στη συνοικία Neudorf που ήταν αποκλεισμένη από νωρίς το απόγευμα

13