Τσαβούσογλου προς Γερμανία: Τί σας νοιάζει ποιους συλλαμβάνουμε;

Τσαβούσογλου προς Γερμανία: Τί σας νοιάζει ποιους συλλαμβάνουμε;

Λάδι στη φωτιά που καίει στις γερμανοτουρκικές σχέσεις ρίχνει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών 

Τσαβούσογλου προς Γερμανία: Τί σας νοιάζει ποιους συλλαμβάνουμε;
Ο Tούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατήγγειλε σήμερα την αντίδραση του Βερολίνου για τη σύλληψη στην Τουρκία δύο Γερμανών πολιτών ως υπόπτων για σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Όταν συλλαμβάνουμε (ένα πραξικοπηματία), η Γερμανία αρχίζει να αγανακτεί. Μα τι σας νοιάζει;», είπε ο Τσαβούσογλου σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. «Είναι και τούρκος πολίτης, αλλά (η Γερμανία) ρωτάει: 'Γιατί συλλαμβάνετε τον πολίτη μου;'»
Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών κατήγγειλε χθες Παρασκευή τη σύλληψη στην Τουρκία για «πολιτικούς λόγους» δύο Γερμανών πολιτών. Μ' αυτή τη σύλληψη αυξήθηκε σε δώδεκα ο αριθμός των Γερμανών που το Βερολίνο θεωρεί πολιτικούς κρατουμένους στη χώρα αυτή.

Σύμφωνα με το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan, πρόκειται για δύο τουρκικής καταγωγής Γερμανούς, οι οποίοι συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Αττάλειας (νοτιοδυτική Τουρκία) ως ύποπτοι για σχέσεις με το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016. Το Dogan δεν διευκρίνισε αν έχουν την τουρκική υπηκοότητα, όπως άφησε να εννοηθεί ο Τσαβούσογλου.
Κλείσιμο

«Αν είναι αναμιγμένος στο αποτυχημένο πραξικόπημα, αν το υποστήριξε, γιατί τον προστατεύετε;», συνέχισε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, μιλώντας στη νότια Τουρκία στη διάρκεια των εορτασμών της μουσουλμανικής γιορτής της θυσίας (Άιντ αλ-Άντχα).
Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε χθες Παρασκευή πως οι συλλήψεις αυτές είναι «στις περισσότερες περιπτώσεις αβάσιμες» και «δεν έχουν καμιά σχέση με τις αρχές μας του κράτους δικαίου».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης