Γερμανία: Οι Σοσιαλδημοκράτες θεωρούν ακόμη ότι μπορούν να κερδίσουν τις εκλογές

Γερμανία: Οι Σοσιαλδημοκράτες θεωρούν ακόμη ότι μπορούν να κερδίσουν τις εκλογές

Παρότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το αντίθετο ο υπουργός Εξωτερικών Γκάμπριελ υποστηρίζει ότι η μάχη ανάμεσα στη Μέρκελ και τον Σουλτς παραμένει «εντελώς ανοικτή» 

Γερμανία: Οι Σοσιαλδημοκράτες θεωρούν ακόμη ότι μπορούν να κερδίσουν τις εκλογές
Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) επέμειναν σήμερα ότι έχουν ακόμη μια πιθανότητα να εκθρονίσουν την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ
στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, ενώ διέψευσαν δημοσιεύματα σε γερμανικά ΜΜΕ κατά τα οποία ένα από τα κορυφαία στελέχη τους φέρεται να έχει απολέσει κάθε ελπίδα ότι αυτό είναι εφικτό. 

Το SPD, το οποίο είχε καταγράψει μεγάλη άνοδο στις δημοσκοπήσεις στις αρχές της χρονιάς, όταν ανέδειξε τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Μάρτιν Σουλτς
Κλείσιμο
υποψήφιό του για την καγκελαρία, συγκεντρώνει σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας μόλις το 23% της πρόθεσης ψήφου, δηλαδή βρίσκεται πολύ πίσω από τους συντηρητικούς της Μέρκελ, το ποσοστό των οποίων καταγράφηκε στο 37% σε αυτή την έρευνα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε γερμανικά ΜΜΕ, ο υπουργός Εξωτερικών και πρώην πρόεδρος του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δεν πιστεύει πλέον ότι το κόμμα του θα κερδίσει τις εκλογές: φέρεται να δήλωσε χθες στο περιοδικό Der Spiegel ότι «ένας μεγάλος συνασπισμός δεν θα είχε κανένα νόημα, διότι θα σήμαινε πως δεν θα αναδείκνυε το SPD τον καγκελάριο».

Το SPD είναι σήμερα ο ήσσων εταίρος στον λεγόμενο μεγάλο συνασπισμό —ένα κυβερνητικό σχήμα που θεωρείται η έσχατη λύση— με τους συντηρητικούς της Μέρκελ.

Ωστόσο ο Γκάμπριελ επανήλθε σήμερα στο θέμα, διαψεύδοντας πως δεν πιστεύει ότι υπάρχει προοπτική νίκης: «όποιος λέει κάτι τέτοιο, λέει ανοησίες», τόνισε σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Ο ίδιος έκρινε ότι η έκβαση της κούρσας της Μέρκελ και τους Σουλτς παραμένει «εντελώς ανοικτή» και υπέδειξε μια δημοσκόπηση της εταιρείας Allensbach η οποία δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα και κατέδειξε ότι σχεδόν το 50% των Γερμανών ψηφοφόρων παραμένει αναποφάσιστο.

Ο Σουλτς επίσης φρόντισε να προβάλει μια εικόνα απόλυτης κομματικής σύμπνοιας, δηλώνοντας στον όμιλο εφημερίδων RND: «Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε ότι δεν θέλει να συνεχίσουμε τον μεγάλο συνασπισμό. Ούτε εγώ το θέλω αυτό. Πού είναι το δράμα;»

Ο Μάρτιν Σουλτς ξεκαθάρισε ότι θέλει να γίνει καγκελάριος της Γερμανίας και να σχηματίσει έναν κυβερνητικό συνασπισμό με το SPD ως το μείζον κόμμα, ενώ επανέλαβε ότι θέλει να αξιοποιήσει το τηλεοπτικό ντιμπέιτ με την Μέρκελ που θα διεξαχθεί την Κυριακή —θα είναι το μοναδικό— για να αναδείξει τις διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης