ΗΠΑ: Ο επικεφαλής της έρευνας για ρωσική παρέμβαση στις εκλογές θέλει να ανακρίνει τον Πρίμπους

ΗΠΑ: Ο επικεφαλής της έρευνας για ρωσική παρέμβαση στις εκλογές θέλει να ανακρίνει τον Πρίμπους

Ο Ρόμπερτ Μιούλερ θέλει να μιλήσει με διάφορα νυν ή πρώην μέλη της κυβέρνησης του Τραμπ σε σχέση με την ξαφνική αποπομπή του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ

ΗΠΑ: Ο επικεφαλής της έρευνας για ρωσική παρέμβαση στις εκλογές θέλει να ανακρίνει τον Πρίμπους
Ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ θέλει να ανακρίνει τον πρώην προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Ράινς Πρίμπους, στο πλαίσιο της έρευνας για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ
το 2016 στις ΗΠΑ, αποκάλυψαν σήμερα οι New York Times.

Προκειμένου να αποφανθεί αν υπήρξε πρόθεση παρακώλυσης της δικαιοσύνης εκ μέρους του προέδρου, ο Ρόμπερτ Μιούλερ επιθυμεί να ακούσει διάφορα νυν ή πρώην μέλη της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ σε σχέση με την ξαφνική αποπομπή του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Κλείσιμο
Στα τέλη Ιουλίου, πάντα στο πλαίσιο της φερόμενης ως ρωσικής εμπλοκής στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, το FBI πραγματοποίησε έρευνα σε μια κατοικία του πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου, Πολ Μάναφορτ.

Μέλη της ομάδας του Ρόμπερτ Μιούλερ ζήτησαν επίσης από τον Λευκό Οίκο να τους δώσει έγγραφα που αφορούν τον Μάικλ Φλιν, πρώην σύμβουλο εθνικής ασφαλείας, που αναγκάστηκε να παραιτηθεί λίγο καιρό μετά τον διορισμό του επειδή δεν είχε δηλώσει ότι είχε επαφές με ρώσους αξιωματούχους στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.
Σύμφωνα με διάφορα αμερικανικά μμε, ο Μιούλερ συνέστησε πρόσφατα ένα σώμα κριτών που μπορεί να προχωρήσει σε ποινικές διώξεις.

Στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, προσωπάρχης του Λευκού Οίκου αφότου ο Τραμπ ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο Ράινς Πρίμπους αντικαταστάθηκε από τον στρατηγό Τζον Κέλι στις 28 Ιουλίου στο πλαίσιο μιας αναδιοργάνωσης της αμερικανικής κυβέρνησης.
Οι New York Times αναφέρουν πως ο Τζέιμς Κόμεϊ και ο Ράινς Πρίμπους συναντήθηκαν τον Φεβρουάριο και πως ο διευθυντής του FBI υπενθύμισε τότε στον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου πως οι επαφές ανάμεσα στο FBI και αξιωματούχους του Λευκού Οίκου απαγορεύονταν ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο πολιτικής παρέμβασης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης