Παυλόπουλος: Προκλητικές οι παραβιάσεις των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία

Παυλόπουλος: Προκλητικές οι παραβιάσεις των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία

«Οι ομοεθνείς πρέπει να ζήσουν σε κράτος δικαίου, και αν δεν το τηρείς το κράτος δικαίου είναι ανάχωμα», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας: «Στην Ευρώπη δεν γίνεται κανένας μέλος με εκπτώσεις»

Μήνυμα προς την Αλβανία, να σεβαστεί τα δικαιώματα της εθνικής ελληνικής μειονότητας έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος
, κατά τον χαιρετισμό του στην έναρξη των εργασιών του Δ’ Τακτικού Συνεδρίου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, ενώ παράλληλα, επισήμανε το χρέος της Πολιτείας, για την διαμόρφωση προϋποθέσεων ανάπτυξης για τη Ήπειρο.
 
Ο κ. Παυλόπουλος έκανε ειδική αναφορά στην συμβολή των Ηπειρωτών στους απελευθερωτικούς αγώνες του έθνους, στους εθνικούς ευεργέτες και «στην τεράστια προσφορά τους, τόσο από οικονομική όσο και από πολιτισμική άποψη, στο ν’ αποκτήσει, όχι μόνον η Ήπειρος, αλλά ολόκληρη η Ελλάδα, σημαντικό μέρος της σύγχρονης φυσιογνωμίας της» και πρόσθεσε:
 
Αυτός ο τόπος, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
, πρέπει να αποτελέσει ξανά την πρωτοπορία στην ανάκαμψη της Ελλάδας και να δείξουμε και στον λαό ότι μπορούμε, αλλά και στο εξωτερικό ότι η Ελλάδα δεν γονατίζει ποτέ, έχει τεράστιες δυνατότητες. Η Ελλάδα θα προχωράει στον ευρωπαϊκό της ρόλο.
 
«Επιτρέψατε μου να τονίσω, ότι η Πολιτεία έχει χρέος ν’ ανοίξει νέες προοπτικές για την περαιτέρω πολύπλευρη ανάπτυξη της Ηπείρου. Ευτυχώς, χάρη σε σημαντικά τεχνικά έργα που έγιναν σ’ αυτήν, και ιδίως χάρη στην Εγνατία Οδό, αλλά και στις μελέτες που γίνονται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την ανάπτυξη των ορεινών και γεωγραφικώς απομονωμένων περιοχών της, σε συνεργασία με την Περιφέρεια της Ηπείρου και πολλούς δήμους της με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, διαμορφώνονται σταδιακά οι προϋποθέσεις για μια σταθερή και εντυπωσιακή ανάπτυξη της Ηπείρου τόσο στο εγγύς, όσο και στο απώτερο μέλλον», ανέφερε επίσης ο κ. Παυλόπουλος.
 
Τόνισε επίσης πως η Ήπειρος, όπως και ολόκληρη η χώρα, «έχει ευοίωνες προοπτικές ανάπτυξης», ειδικά σήμερα που «η Ελλάδα ανήκει, με την πολύτιμη συμβολή όλων σχεδόν των δημοκρατικών πολιτικών μας δυνάμεων, σταθερά και αμετάκλητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και, μάλιστα, στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη».
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του έστειλε μήνυμα προς την Αλβανία, να σεβαστεί τα δικαιώματα της εθνικής ελληνικής μειονότητας, ως αυτονόητη προϋπόθεση για την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
«Δεν πρέπει, όμως, να λησμονούμε και την εθνική ελληνική μειονότητα, της οποίας κάθε είδους δικαιώματα πρέπει να γίνονται απολύτως σεβαστά στη γείτονα Αλβανία, όπως, άλλωστε, αρμόζει σε πολίτες που διαβιούν σε καθεστώς κράτους δικαίου. Διότι, μόνον οι χώρες που γνησίως συνιστούν κράτη δικαίου, πληρούν την ελάχιστη και πλέον αυτονόητη προϋπόθεση για την ένταξή τους στη μεγάλη οικογένεια των ευρωπαϊκών λαών, την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.
 
«Οι ομοεθνείς πρέπει να ζήσουν σε κράτος δικαίου, και αν δεν το τηρείς το κράτος δικαίου είναι ανάχωμα», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας: «Στην Ευρώπη δεν γίνεται κανένας μέλος με εκπτώσεις. Εκπτώσεις στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, στον πήχη που η Ευρώπη έχει θέσει για τα κράτη που θέλουν να γίνουν κομμάτι που ευρωπαϊκού οικοδομήματος».
 
«Η Ελλάδα, έχει πάντοτε στραμμένο, με μητρική αγάπη, το βλέμμα της στους ομοεθνείς μας και τους διαβεβαιώνει, ότι όπως η ίδια σέβεται και τηρεί με ευλάβεια το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο, αναμένει ανάλογη συμπεριφορά και από την Αλβανία, εφόσον αυτή επιθυμεί να γίνει στο μέλλον μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» προσέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και επισήμανε, με έμφαση, όπως είπε κ. Παυλόπουλος: «Η προκλητική παραβίαση του δικαιώματος στην ιδιοκτησία, η οποία συντελείται από πλευράς αρχών της Αλβανίας, ιδίως μέσα από την κατεδάφιση κτιρίων που ανήκουν σε ομοεθνείς μας, κάθε άλλο παρά ευνοεί την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.


Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ (10)

Βalkan bazar

Όλοι οι Ελλάδα εθνικά μειονότητες είναι από πού να αρχίσω Σλάβους,Βλάχους,Αλβανούς,Βουλγάρους,Τούρκοι,Γεωργία,Πομάκους,Γύφτοι κτλ κτλ

;;;;;

Υπάρχει μειονότητα Σλάβοι;Βούλγαροι; που είναι;Αν μιλάς για εξελληνισμένους πληθυσμούς εδώ και 100 χρόνια αυτό δεν καθιστά μειονότητα. Οι πομάκοι είναι μουσαλομοποιημένοι Έλληνες και οι Αλβανοί οικονονομικοί μετανάστες ή λαθρομετανάστες που πρίν το 90 δεν υπήρχαν καν. Όπως και να έχει δεν δικαιολογείτε η εχθρότητα της Αλβανικής κυβέρνησης(και του λαού της θα έλεγα) προς τους Έλληνες.

Γιάννης

Για όλλους τους αμόρφωτους που θέλουν να μάθουν για τις μοιονοτητες στην Ελλάδα υπάρχει η Βικιπαίδεια. Μη μου πείτε ότι είναι εβραϊκή, τότε δεν μπορώ να σας βοηθήσω. Ζούμε στην εποχή του Ίντερνετ.

μειονότητες

Και τι θες να πεις με αυτό;Ναι μερικές υπάρχουν κάποιοι είναι οικονομικοί μετανάστες, κάποιοι έχουν ενσωματωθεί πλήρως.Αλλά για πάρε θέση στο άρθρο.Δεν έχω δει να γκρεμίζουν σπίτια Αλβανών στην Ελλάδα, δεν έχω δεί οργανωμένο σχέδιο από καμιά κυβέρνηση να εξαλείψει μετανάστες,μειονότητες,λαθρομετανάστες.Από την άλλη η Αλβανία θέλει επέκταση των συνόρων της, μας παρέχει τα καλύτερα ναρκωτικά και τους φονιάδες της(δεν έχω ακούσει στην Αλβανία για Έλληνες εγκληματίες), επιθυμεί την πραγματική εξόντωση της Ελληνικής μειονότητας.Για πες μου πως θα με αντιμετώπιζαν ως Έλληνα στην Αλβανία;Μάλλον όχι φιλικά, άρα μάλλον άλλος έχει το θέμα και όχι η Ελλάδα.

Nikolaos l

N.a. ta mas

Γιάννης

Μια απλή συμβουλή από έναν απλό πολίτη. Κύριε πρόεδρε της Ελλάδας σεβαστείτε εσείς πρώτα τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων στη Ελλάδα και μετά ζητήστε για τα δικαιώματα των Ελλήνων στην Αλβανία.

ΚΟΡΟΙΔΑ

Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΣΠΙΤΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ.ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ.ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΛΟΔΕΧΟΣΑΣΤΑΝ...

rrr

mia apli apantisei giani xiliades albani zun stin ellada kai exoun klepsi exoun dolofonisei ellines polites kai i ellada sebete akomi ton albano pou einai stin ellada esei eise albanos pou zis stin ellada kai se sebete

Απλέ πολίτη

ποιές είναι οι εθνικές μεινοτητες "Γιάννη" στην Ελλάδα; επίσης αν δεν σου αρέσει εδώ, δεν θέλουμε να σε κρατάμε με το ζόρι, μπορείς να γυρίσεις στην Κολομβία των βαλκανίων και να απολαύσεις δημοκρατία μέχρι να χορτάσεις

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stena-1

Ταχύπλοα, ελικόπτερα και κομάντο συμμετέχουν στην επιχείρηση - Στο «κόκκινο» οι σχέσεις Ιράν-Βρετανίας - Την οξεία απογοήτευσή του εξέφρασε ο Βρετανός ΥΠΕΞ μετά τη συνομιλία του με τον Ιρανό ομόλογό του

stena_impero_2

«Η αντίδρασή μας θα εξεταστεί αλλά θα είναι ισχυρή», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ - Την ίδια στιγμή το Ιράν υποστηρίζει ότι το βρετανικό τάνκερ είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς, στο νότιο Ιράν

6